KLOKERS_KLOK-01_1
Utrip mesta · moda

Mogoče se na prvi pogled zdi, da je ročna ura Klokers Klok-01 le ”kakofonija” številk, a v resnici nam ta kvarčna ura pove čas povsem preprosto, čeravno neobičajno. Navdahnilo jo je logaritemsko računalo, uporablja pa tri vrtljive številčnice s katerimi kaže točen čas s povečevalnim steklom, ki pomaga pri čitljivosti.

Imamo ročne ure in potem imamo R.o.č.n.e. ure. Ročna ura znamke Klokers (nov igralec na trgu) Klok-01, ki se baha s tremi koncentričnimi številčnicami, če še niste dojeli, sodi v to drugo kategorijo ur. Navdih je poiskala v matematiki in sicer pri drsnem ravnilu (zlata vreden pripomoček pred iznajdbo kalkulatorjev v sedemdesetih). Njena 44-milimetrska številčnica zato logično mrgoli s številkami, kljub temu pa je dobro ”čitljiva”, kar pomeni, da kljub navidezni kompliciranosti ni težko izluščiti točnega časa. Trije koncentrični krogi predstavljajo ure, minute in sekunde (tako kot to sicer počno kazalci), točen čas pa se pod povečevalnim steklom izpisuje na mestu, kjer ure običajno kažejo poldne oziroma polnoč. Simpl!

Ura s kvarčnim mehanizmom (Ronda Quartz) ne bo ravno poceni, ne bo pa tudi predraga. Prva zapestja bo septembra začela iskati na Kickstarterju kjer bo pobirala omejena naročila (600 kosov) po (preračunanih) 175 evrih, po tej prodani količini pa bo cena poskočila na 350 evrov.

PREBERITE ŠE: Pozabi na Apple Watch, Swatch Sistem51 je ročna ura, ki jo potrebuješ

Ročna ura Klokers Klok-01, ki bo na voljo v rumeni, sivi in indigo barvi, je izdelana iz nerjavečega jekla in polimerov ter omogoča potop do 30 metrov globine. S pritiskom na gumb (leži, kjer ura kaže osem) se pašček otrese ohišja ure. Tako se ura spremeni v žepno uro, pašček pa lahko uporabljamo kot samostojno zapestnico. Kolekcija usnjenih in alcantara zapestnic bo prav tako na voljo še v tem letu.

Ročna ura Klokers Klok-01Odpri galerijo
Nenadkriljive nogavice Free Your Feet. Free Your Feet – športne nogavice iz materiala močnejšega kot kevlar, ki bodo šle z vami v grob! Katera sončna očala so prava za vaš obraz? Kako izbrati sončna očala, ki pašejo vašemu obrazu? Retro superge so nazaj Geekovske superge, ki bodo vladale jeseni Torbica za hitro prehrano Torbica, ki jo je navdihnila Big Mac-ova embalaža