Rolling huts
Utrip mesta · destinacija

Rolling huts, gostoljubne koče v idilični alpski dolini, s kaminom, wi-fijem in dovršenim dizajnom poskrbijo za vse ”urbane divjake”.

Nahajajo se v washingtonski Methow Valley, kot moderno alternativo kampiranju pa jih je zasnoval Tom Kundig iz Olson Kundig Architects iz Seattla. Šest koč, ki so po travniku razmetane kot ”staje za živino na ranču” (tako so se nekje izrazili), sestavlja mini naselje, a hkrati je vsaka koča samostojna in nemoteča pred drugo.

Rolling huts stojijo v idilični alpski dolini, obkrožajo pa so z gorami. Vsaka izmed šestih gleda proti goram, hkrati pa so obrnjene tako, da ena drugi ne motijo zasebnosti. Vse je zastavljeno tako, da se obiskovalec tu počuti tako blizu naravi kot je le mogoče.

Rolling hutsOdpri galerijo

Mini naselje je pričelo nastajati, ko si je lastnik zaželel prostor, kjer bo lahko gostil svoje prijatelje in družino. Nastale so čudovite koče v divjini alpske doline, ki jih lahko najame kdorkoli. Vsaka koča ima majhen hladilnik, mikrovalovno pečico, brezžično povezavo in kamin. Spalni prostor je namenjen dvema, poleg tega je v hiši tudi modularno pohištvo v dnevni sobi, kjer lahko prespita še dva. Toalete, prhe in kopalnice so v koči, malce odmaknjeni od naselja, a seveda ne preveč. Edino to pravzaprav minimalno še spomni na kampiranje.

Oslo, Norveška Oslo – revolucija umetnosti in arhitekture 4TpW90eWR62kzuE3887J_New-York-City Mesto New York v 159 sekundah 147028133 Talin – malo znana modna prestolnica · · ·