la-la-land-2016-featured
Kulturni izbor · film

Romantični filmi nas nasmejijo, ob njih jočemo in se veselimo, ko fant končno osvoji dekle (ali obratno). Tako ali drugače v nas vzbudijo tople občutke. Kateri film si lahko ogledata to valentinovo?

Kateri so romantični filmi, ki si jih to valentinovo oglejta skupaj?

Beležnica (The Notebook, 2004 )

“Če si ti ptica, sem tudi jaz ptica.” Ravno tovrstni pocukrani dialogi so tisto, kar so priljubljen roman Nicholasa Sparka spremenili v še bolj priljubljen film. Igralci, kot sta neverjetno všečna Ryan Gosling in Rachel McAdams sta prav tako prispevala k priljubljenosti tega filma. Pripravita si robce!

Reci karkoli (Say Anything…, 1989)

Film, ki je poskrbel za več tisoč dvignjenih prenosnih kasetarjev, na katerih je igral Peter Gabriel. Pisec in režiser Cameron Crowe pripoveduje zgodbo Lloyda Doblerja (John Cusack) in o njegovem predmetu poželenja, Diani (Ione Skye). Ne samo, da je to eden najboljših filmov o srednješolcih, je tudi ena najboljših romanc vseh časov.

Umazani ples (Dirty Dancing, 1987)

Recite karkoli želita o tem “osladnem” filmu, ampak kdo ga ugasne ali prestavi televizijski kanal, če naleti nanj? Najbrž nihče. “Baby nihče ne postavi v kot” (ali v izvirniku Nobody puts Baby in the corner.), še posebej, če želi osvojiti učitelja plesa, ki vsa dekleta pusti odprtih ust.

Dežela La La (La La Land, 2016)

Ta melanholičen in nagrajen film, ki pripoveduje o dveh ljubimcih, ki želita uspeti v Los Angelesu, ni samo prijeten za oči (zahvaljujoč nadarjenima Ryanu Goslingu in Emmi Stone), ampak ima kar nekaj fantastičnih pevsko-plesni točk. Zagotovo bosta navijala, da par ostane skupaj, v dober in slabem.

Gora Brokeback (Brokeback Mountain, 2005)

Epska ljubezenska zgodba režiserja Anga Leeja o dveh kavbojih (Heath Ledger in Jake Gyllenhaal) je navdušila kritike in prejela številne filmske nagrade. Kljub temu, da ji v bitki za oskarja za najboljši film ni uspelo, ostaja zelo pomemben del popkulture.

Romanca v Seattlu (Sleeplees in Seattle, 1993)

Razmerje na daljavo še nikoli ni bila tako romantično kot v tem filmu Nore Ephron, ki je med drugim Toma Hanksa in Meg Ryan ustololičil kot kralja in kraljico romantičnih komedij.

Štiri poroke in pogreb (Four Weddings and a Funeral, 1994)

Gizdalinski Britanec (Hugh Grant) se zaljubi v Andie MacDowell medtem, ko obišče vse naslovne dogodke. Ta prijetna in resnično duhovita komedija “zabrenka” tudi na čustva, zato si jo resnično morate ogledati.

Bull Durham (1988)

Oglejta si ga že zavoljo govora zdelanega metalca v bejzbolu, ki ga upodobi Kevin Costner, kjer Susan Sarandon spregovori o tem, v kar verjame – vključno s poljubi, ki trajajo 3 dni.

Šestnajst sveč (Sixteen Candles, 1984)

Klasika režiserja Johna Hughesa je svetu predstavila svet Molly Ringwald. Vanjo se je zaljubilo občinstvo, kot tudi na koncu filma tudi Jake Ryan. Očitno se nekater rojstnodnevne želje le uresničijo.


1_i7KUhLuPublvIYXm17sYVw Oskarji 2019: 10 odličnih filmov, ki jih je Akademija letos spregledala 1_zT6pEPB0YODzOLYooijtHw 10 filmov, ki si jih morate ogledati, če ste na valentinovo samski roma2 Oskarji 2019: to so nominacije za zlati kipec shakespeare-in-love-gwyneth-paltrow-and-joseph-fiennes-1998-everett-collection Oskarji: najkontroverznejši filmi, ki so prejeli oskarja za najboljši film · ·