bikes
Utrip mesta · mobilno

Ko so pri Harley Davidsonu z ukinitvijo znamke Buell prekinili proizvodnjo motocikla 1125R, so pri Magpul Industries kupili 47 preostalih primerkov tega motocikla, jih dobesedno “slekli” in pričeli izgradnjo povsem novega futurističnega motocikla z imenom ronin 47. Rezultat pa je naked bike motocikel, ki mu pravijo tudi “Batbike”.

V okviru projekta Ronin Motor Works je podjetje iz mesta Denver v ameriški zvezni državi Colorado, pričelo z ročno metamorfozo naked bike motociklov, ki so jih dobesedno “slekli” in pričeli izgradnjo povsem novega futurističnega motocikla z imenom ronin 47. Pri tem so ohranili le motor, okvir ter kolesa prej omenjenega Buellovega naked bike motocikla in mu namenili povsem novo vzmetenje, krmilni mehanizem, vilice, izpušni sistem, stikala in merilnike, motocikel pa je v celoti izdelan ročno.

Najbolj prepoznaven del motocikla pa so zagotovo luči in maska motorja, ki jo sestavlja velik hladilnik, podoben tistemu za prednjimi vilicami, ki je namenjen hlajenju zmogljivega rotax V-twin motorja. Posebnost pa predstavljajo vžig motorja s pomočjo tipke in ne klasičnega ključa za zagon, poseben pod motor nameščen izpuh motorja in unikatne LED zadnje luči.

Imenovani po 47 ronin samurajih

Izdelali bodo le 47 primerkov tega motocikla, vsi pa bodo oštevilčeni od 1 do 47 in imenovani po 47 ronin samurajih iz japonske zgodovine. V tem trenutku je že na voljo 12 motociklov v črno sivi barvni kombinaciji, njihova cena pa znaša 38 tisoč dolarjev, kar je mimogrede manj kolikor podjetje iz Denverja v Coloradu stane, da jih izdelajo. Zatem bodo izdelali še 10 motociklov v črni barvi, preostalih 20 pa bo izdelanih povsem po naročilu, cena pa bo pričela strmo naraščati. Zadnjih pet primerkov pa je rezerviranih za največje entuzijaste, saj bodo izdelane v sodelovanju in po izrazitih specifikah naročnikov (v slogu t.i. custom predelav), cene pa bodo pošle v astronomske višave.

Kakorkoli že, glede na to, da bo na ceste zapeljalo le 47 primerkov tega monstruma, ki se ga je že prijelo ime “batbike”, na naših cestah skoraj zagotovo nikoli ne bomo priča.

Odpri galerijo
hennessey-hpe700-ford-mustang-gt-photo-638543-s-986x603 Hennessey nabrusil kopita mustangu GT in iz njega iztisnil 717 iskrivih vrancev Eolab-2 Dih jemajoče študije avtosalona v Parizu – napoved kaj bomo vozili v prihodnosti Honda-Civic-Type-R-5 Mondial de l’Automobile 2014: pariški avtosalon ponudil več kot 100 svetovnih premier Lamborghini-Asterion-LPI910-4-12 Lamborghini asterion – prvi hibridni superšportni lambo