Pametne smuči Rossignol
Utrip mesta · šport · V zraku · tehnologija

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bodo tudi smuči dobile pamet. Prve pametne smuči je izdelala znamka Rossignol, ki je v sodelovanju s podjetjem PiQ z umetno inteligenco opremila vrhunske smuči Rossignol Hero Master.

Prihajajo pametne smučiRossignol je vrhunske smuči Hero Master skupaj s podjetjem PiQ opremil z nanoračunalnikom in LED-prikazovalnikom. S pomočjo tipal in sistema GAIA AI smučka zbira in analizira smučanje. Beleži hitrost, analizira in šteje zavoje, prav tako vožnje, meri premagano razdaljo, pa upogibni moment ipd. Umetna inteligenca podatke do potankosti analizira in najpomembnejše v realnem času prikaže na sprednjem delu smuči z LED-diodami, za podrobnejšo analizo, ki omogoča izboljšanje tehnike smučanja, pa so podatki dostopni prek namenske aplikaciji, ki bo na voljo za operacijska sistema iOS in Android.

PREBERITE ŠE: Lundhags T-Skate NNN BC: spremenite čevlje v drsalke

Cena za pametne smuči Rossignol Hero Master še ni znana, saj gre za prototip, ”nepametne” pa so na voljo za okoli tisoč evrov. Gre vendarle za profesionalni rang smuči.

Galerija – pametne smuči Rossignol Hero Master

Rossignol Hero MasterOdpri galerijo

Kolesarska zavorna luč Fabric FLR 30 Fabric FLR 30 – ne le kolesarska svetilka, ampak tudi zavorna luč Super Bowl 2017 - oglasi Super Bowl 2017 – najboljši oglasi z 51. finala lige ameriškega nogometa NFL Lundhags T-Skate NNN BC Lundhags T-Skate NNN BC: spremenite čevlje v drsalke Košarkarsko igrišče Playground Playground – košarkarsko igrišče kot umetniško platno · · · ·