RUF Rodeo Concept Coupe
Utrip mesta · mobilno

Čeprav je podjetje RUF staro že več kot 80 let, je svoj prvi pravi avtomobil predstavilo šele leta 1977. Od takrat je po vsem svetu znano kot izdelovalec enih izmed najbolj ekskluzivnih avtomobilskih mojstrovin, temelječih na modelih Porsche.

Vsake toliko pa pri RUF-u naredijo tudi nekaj za dušo oziroma za promocijo. RUF Rodeo Concept Coupe je “terenska” različica, temelječa na Porscheju. Avtomobil je narejen okoli enake karbonske karoserije, kot jo najdemo pri RUF-ovih športnih modelih SCR in CTR Anniversary. Za terenske potrebe so predelali podvozje in dodali robustne terenske pnevmatike.

Koncept ima po pričakovanjih štirikolesni pogon, poganja pa ga lahko atmosferska ali turbinska različica RUF-ovega boksarskega 6-valjnika. Za še večji terenski občutek so dodali strešni prtljažnik s svetilkami LED, sprednji cevasti odbijač, varnostno kletko, na zadek avtomobila pa pritrdili lično lopatko. V tem trenutku je Rodeo zgolj koncept in študija, da pa bo kdaj ugledal serijsko proizvodnjo, je malo verjetno.

Galerija: RUF Rodeo Concept Coupe

RUF Rodeo Concept CoupeOdpri galerijo

apex-ap-0-concept Apex AP-0 Concept: električni superšportni zmaj silent-air-taxi-von-der-esat-gmbh-aus-aachen e.SAT Silent Air Taxi: neslišen leteči taksi AP91110_WNewron Newron Motors EV-1: leseno električno motorno kolo recharge-concept_beauty-shots_close-up_03_1800x1800 Goodyear reCharge: pnevmatika, ki se obnavlja sama