v
V zraku · buzz buzz

Izpod človeške roke nastajajo številne slikarske umetnine, ki jemljejo sapo. Pa tudi na rokah nastajajo umetnine, ki parirajo tistim na platnih. Eden tisti, ki sodi v to drugo kategorijo umetnikov je Russell Powell, ki pa ne dela tetovaž, na kar ste verjetno sprva pomislili. Powell namreč riše neverjetno realistične portrete kar nas svojo roko, točneje dlan. A njegove slike ne ostanejo zgolj na roki, saj jih na papir odtisne kot štampiljko.

Kot otroci smo vsi risali po svojih rokah, a nihče izmed nas tako detajlno in s toliko umetniškega znanja kot Russel Powell, učitelj iz Kalifornije, ki je združil telo in umetnost, a ne skozi tatuje, pač pa potrete na rokah. Svoje detajlne slike z barvami namreč nanaša kar na svojo dlan.

PREBERITE ŠE: Donna Stevens, Idiot Box: brezizrazni portreti otrok, ki gledajo televizijo

A zakaj bi takšne umetnine risal na roko, samo za to, da bi jih potem moral sprati? No, Powell vendarle poskrbi, da njegovo delo ni zaman ali le začasno, saj, ko je barva še sveža (kar kaže na to, da mora biti pri svojem delu hiter), potret kot štampiljko odtisne na list papirja, njegovi prstni odtisi pa nas spominjajo, kako je slika v resnici nastala. Impresivno!

Portreti na dlaniOdpri galerijo
Moški v ženskih kopalkah. Ko moški pomerjajo ženske kopalke Zakaj smo ljudje v resnici srečni? Kaj nas dela srečne ali zakaj smo ljudje srečni? V različnih državah za mizo velja različen bonton. Bonton za mizo po svetu ali kako se obnašati med jedjo v tujih restavracijah cover Emily Blincoe, Arrangements – fotografska serija, ki slavi paleto barv v vsakdanjih predmetih ·