Svet, na katerem so zbrani predsodki o narodih.
V zraku · buzz buzz

Ko zagledamo mapo sveta, razen oceanov, gorovij, gozdov, puščav, ledu naše oko drugega ne zazna. Ne vidimo bistvenega – katere lastnosti imamo kot prebivalci določene celine, države, mesta, vasi. Kakšni smo? Kaj nam je všeč? Česa ne maramo? Kdo sploh smo? Ali obstajajo tudi takšni zemljevidi, ki natančno opredelijo, kakšni Zemljani smo? Ali, bolje rečeno, kakšni naj bi bili?

Svet ni ovit samo v zeleno, modro in rjavo barvo, ampak je lahko tudi drugačen. Stereotipen. Za nekoga smešen, za druge izrazito žaljiv.
Uporabnik reddita Ghastly42 je ustvaril zemljevid sveta, na katerem je zbral predsodke o različnih državah, zanimivosti iz zgodovine in različne peripetije.

Tako v njegovem zemljevidu Kazahstan dobi podobo Borata, komedijskega lika iz istoimenskega filma. Balkan je še zmeraj Jugoslavija. Avstralija pa je postala rakec zaradi televizijskega oglasa iz devetdesetih let o rakcih.

Tudi Slovenija je ni odnesla dobro.

Dobro znano je, da Slovenijo pogosto zamenjujejo s Slovaško. Marsikateremu Slovencu pa to tudi ni po godu. A tudi tokrat ta zamenjava ni bila izjema, saj smo ponovno postali Slovaki.

wu-yi-152057-unsplash Premik ure na poletni čas (2018)! In zakaj premikamo uro?! otroške fotografije Ljudje objavljajo svoje otroške fotografije, ob katerih se boste nasmejali do solz najmlajši milijarderji na svetu 2018 5 najmlajših milijarderjev na svetu 2018 maxresdefault (2) Stephen Hawking je nekaj tednov pred smrtjo napovedal, kako se bo končal svet · · · ·