nordwood-themes-535273-unsplash
V zraku · buzz buzz

Poletje je čas, ko se nadležni komarji prebudijo. Njihov nadležen zvok vam ne pusti spati, zjutraj pa se zbudite popikani … Rešitev je v teh rastlinah, ki jih bodo odgnale.

Komarji niso samo nadležni, temveč naj bi predstavljali tudi tveganje za zdravje, saj prenašajo številne bolezni. Komarje privlači vonj ogljikovega dioksida in druge mamljive dišave, ki jih oddajajo ljudje. Tu pa so vonji, od katerih bežijo.

Sivka

Prijeten vonj sivke komarji zaznavajo kot neprijetnega. Sivka ima antiseptične lastnosti, kar pomeni, da jo lahko posadite na svojem vrtu ali v lončkih blizu vaših vrat in oken. Za še boljšo zaščito si vdrgnite cvetove na kožo, da se sprostijo olja.

Žametnica

Žametnica je cvet, ki vsebuje tiofene, katerih funkcija je odganjanje mrčesa. So učinkovito sredstvo proti komarjem.

Rožmarin

Rožmarin se običajno uporablja v jedeh, vendar je njegova aroma učinkovita tudi pri odganjanju komarjev. Rožmarin lahko uporabite tudi v večerni urah, ko želite uživati ob ognju – vanj dajte nekaj listov rožmarina, vonj, ki ga proizvede, pa bo poskrbel za to, da komarjev ne bo.

Meta

Meta tudi služi bolj za kulinarično uporabo, a študije so pokazale, da lahko olje poprove mete pozdravi malarijo, filarialno in rumeno vročino v času od 60 do 180 minut.

Bazilika

Bazilika ni le okusno zelišče za najljubše jedi, ampak je tudi naravni odganjalec komarjev. Zaradi vonja se komarji raje ne približujejo tej rastlini. Ena študija je tudi pokazala, da je bazilika potencialno strupena za komarje.

suhyeon-choi-152083-unsplash Kaj oblika tvoje roke pove o tvoji osebnosti? To so stvari, ki znižujejo naše blagostanje in jih vsakodnevno nezavedno počnemo To so stvari, ki znižujejo naše blagostanje in jih vsakodnevno nezavedno počnemo giphy (1) Najbolj nenavadne oporoke slavnih kirsty-lee-604440-unsplash Kaj pravzaprav pomenijo barve na zastavi ponosa? · · · ·