1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Ob praznovanje 50-letnice sodelovanja na tekmovanjih za veliko nagrado in Formuli 1, se je McLaren spet povezal s proizvajalcem koles Specialized. Skupaj so ustvarili cestno “specialko”, zaradi katere se bodo še poklicnim kolesarjem začele cediti sline. Predstavljamo vam kolo S-Works McLaren Roubaix.

Kolo je odeto v oranžno barvo “Heritage Orange“, podobno tisti, ki so jo nosili McLarnovi dirkalniki v pozni 60. letih prejšnjega stoletja. Ker podjetji McLaren in Specialized tesno sodelujeta, so si slednji za razvoj in izdelavo S-Works McLaren Roubixa izposodili McLarnove računalniške zmogljivosti in z njihovo pomočjo izračunali model učinkovitosti kolesa. Okvir in vilice kolesa sta izdelana iz najnovejših karbonskih vlaken FACT 11r, ki si jih lasti podjetje Specialized. Kolo ima 12 x 100 in 12 x 142 osi, hidravlične zavore z diski in S-Works karbonska pedala. Če vam je ves ta kolesarski žargon preveč tuj, si samo zamislite, da je sestava Roubaixa nekako tako dovršena, kot je sestava McLarna 720S.

PREBERITE ŠE: ELEKTRIČNO KOLO TURBO VADO 5.0

Roubaix ima krmilo, ki je odeto v usnje in ima prav tako oranžne šive, da se ujema z ostalimi deli kolesa. Platišča Orval CLX 32 naj bi ponazarjala videz koles, kot so jih pred desetletji imeli McLarnovi dirkalniki. Sistem prestav je Shimanov Dura Ace Di2, ki so trenutno najboljše prestave na svetu in so delno narejene celo iz keramike. Takšno kolo Specialized zagotovo ni poceni. Prek luže cena zanj znaša kar 11.500 ameriških dolarjev, kakšna bo cena na celinski Evropi, pa bo treba še malce počakati.

Galerija slik: S-Works McLaren Roubaix

S-Works McLaren RoubaixOdpri galerijo

Hartman Livingstone 24 Hartman Livingstone 24: retro jahta v sodobnem duhu cover-ford-fiesta-video2 ZAKAJ SO PRI FORDU ZALJUBLJENI V SLOVENIJO? + PODARIM VIKEND S FIESTO | THESHOW S1E17 Mini Electric Concept Mini Electric Concept: oblika ostaja, ostalo pa … Nova Dacia Duster (2018) Nova Dacia Duster (2018): najdostopnejši SUV odrašča · · · ·