f636c396279473.5eaaab39e7efa
V zraku · dizajn

Cilj projetka SafeBeach je omogočiti ljudem obisk plaže, pri tem pa ostati varen.

Približuje se poletje, nekatere države, ki pa takorekoč živijo od poletnega turizma, pa so tudi tiste, ki jih je pandemija s Covid-19 najbolj prizadela (Italija, Španija). Italijanski notranji oblikovalec Umberto Menasci je tako predlagal rešitev z imenom SafeBeach. Cilj projetka SafeBeach je omogočiti ljudem obisk plaže, pri tem pa ostati varen.

V času, ko se strogi ukrepi, povezani s pandemijo novega koronavirusa, v nekaterih mestih počasi že rahljajo, je Umberto Menasci vizualiziral “novo normalnost”. Ideja se tako osredotoča na vrsto “sobic” na prostem, ki spominjajo na hotel ob plaži. Vsaka “škatla” naj bi bila izdelana iz pleksi stekla ali leksana, v njej pa naj bi bila dva ležalnika in velik dežnik.

Med vsemi škatlami je zagotovljena velikodušna razdalja, dostop do morja pa bi bil omogočen izmenično. S spoštovanjem pravil o socialni distanci, ki še vedno dovoljuje poletno tradicijo odhoda na plažo, je SafeBeach varen način uživanja v toplejšem vremenu in morju.

beli penthouse Ta eleganten monokromatski penthouse v Ukrajini so mokre sanje vsakega minimalista! Dezeen-x-Samsung-Out-of-the-Box-Competition-launch_dezeen_061 Uporabi ponovno: super ideje za reciklažo kartonskih škatel daniil-silantev-nBuiLbz_j4A-unsplash (1) Avstralski minimalizem: nov skandinavski šik Garaža Supercar Capsule Supercar Capsule: ko vaš avto postane umetnina · ·