Saksida Estate (Foto: Booking.com)
Utrip mesta · destinacija

Doživite vse čare počitnikovanja na posestvu Saksida, kjer vas bodo gostoljubno sprejeli in vam pričarali vinsko-kulinarično pravljico, medtem ko se boste vi predajali užitkom kampiranja tik ob vinogradu.

Posestvo Saksida se nahaja v vasi Zalošče, v osrčju Vipavske doline. Izjemni vinogradi, ki ležijo tik nad dolino reke Vipave, so njihov največji zaklad. Vinogradniška tradicija družine Saksida sega daleč v preteklost. Z vinarstvom so se namreč začeli ukvarjati že sredi 19. stoletja, njihova ljubezen do žlahtne vinske trte pa ne pojenja niti danes. S premišljenimi koraki – od vinograda do steklenice – sledijo zastavljenemu cilju: s spoštovanjem do narave dosegati visoko kakovost. Seveda pa boste lahko poleg odličnih vin tukaj uživali tudi v tradicionalnih kulinaričnih dobrotah ali pa se odločili kar za počitnice, saj lahko na posestvu Saksida kampirate s šotorom oziroma avtodomom ali pa se odločite za prenočitev v mobilnih hiškah.

V njihovih mobilnih hiškah boste lahko vse čare kampiranja doživeli v popolnem udobju s pokrito teraso in tik ob vinogradu. Na voljo vam je pet mobilnih hišic: ena z dvema spalnicama in dvema kopalnicama, dve z dvema spalnicama in pa dve z eno spalnico. Ko vam bo vroče, se lahko ohladite v zunanjem bazenu, ki ponuja čudovit razgled na vinograde. Sprejmejo lahko tudi do 20 avtodomov in 20 šotorov. Na razpolago je vso potrebno udobje, na voljo pa vam je tudi urejen piknik prostor.

Prosti čas boste lahko preživeli na sprehodih ali kolesarjenju med vinogradi in sadovnjaki, na sprehodu po učni poti ob Bajerju, kjer boste spoznali pestro življenje ob vodi, ob ribolovu na reki Vipavi in jezeru Vogršček, kjer lahko tudi zaplavate. Obiščete lahko tudi bližnje vinarske kmetije.

V kampu Saksida si sicer prizadevajo ustvariti zeleni kotiček, kjer si človek in okolje prijateljsko podajata roki in skupaj oblikujeta vsebino prostora, ki se loči od vsakdana in dnevne rutine. V spoštovanju do narave tako uporabljajo čim več povratne embalaže, varčujejo z vodo, uporabljajo naravna čistila, pri svojem poslovanju ločujejo odpadke in k temu vabijo tudi svoje goste. Tudi v gostinskem lokalu stremijo k temu, da so zeleni in okolju prijazni, zato izbirajo surovine lokalnih pridelovalcev.

Saksida Estate (Foto: Booking.com)Odpri galerijo
81865840_2906761942711355_3710106021268021382_o Grad Vinica: butični oddih, kjer se boste počutili kot kralji! 81961378_172460084263938_5914528040331855250_n Rajska lepota: najlepše italijanske plaže, ki nimajo konkurence! Pairi Daiza Resort Pairi Daiza Resort: spite s polarnimi medvedi, tigri, pingvini in mroži najlepsi slapovi slovenije To so najlepši slapovi Slovenije: slovenski naravni dragulji, ki vzamejo dih! · · ·