Saleen1
Utrip mesta · mobilno

Priznani predelovalec ameriških “mišičnjakov” podjetje Saleen se je lotilo predelave tesle S, ki so ji namenili dodatnega popra tako na oblikovnem kot zmogljivostnem področju. Še vedno pa gre za električno vozilo, ki na poti, vsaj ko ne deluje range extender v obliki bencinskega motorja, ne proizvede prav nič škodljivih emisij.

Saleen foursixteen kakršno je uradno ime najbolj zmogljive tesle vseh časov, osnovan je na performance različici Tesle S P85, Tki so ji spremenili zadnje prestavno razmerje 11.39:1 in dodali zaporo zadnjega diferenciala, s čimer so poskrbeli, da tesla S s črte pospeši še hitreje kot sicer.

Sallenu bomo sicer morali verjeti na besedo, saj za zdaj niso objavili nobenih tehničnih podatkov glede zmogljivosti “načipirane” tesle , je pa znano da je foursixteen dobil izboljšano vzmetenje, ki ponuja različne nastavitve za uporabo na cesti in recimo na dirkališču.

Pri saleenu pa se niso ustavili samo pri tehniki, ampak so izboljšali tudi zunanji in notranji izgled vozila, kjer ga na zunaj od ostalih tesl S ločijo številni spojlerji, bolj zmogljivi zavorni sistem z rdečimi zavornimi čeljustmi in napisom znamke, na zadku pa karbonski difuzor. Dodali pa so mu tudi veliko oblj športnejšo obutev in platišča velikega premera, s čimer je foursixteen postal resnično strupena športna limuzina v slogu panamere turbo ali nekaj podobnega.

Tudi potniška kabina je bila deležna številnih izboljšav od dvobarvnega usnja na sedežih, vratnih oblogah in armaturki, do številnih manjših opremskih dodatkov, ki izkazujejo znamko in njeno poslanstvo. Notranjost normalnih različic pa gledajoč slike foursixteena izgledajo dobesedno špartansko.

Cene se pričnejo pri 152 dolarskih tisočakih ali slabih 110 tisoč evrih, kljub temu pa zanj veljajo popolnoma enaki ekološki odbitki, kot za vse ostale različice tesle S.

Odpri galerijo
2163cc-confederate-x132-hellcat-speedster-yours-for-65000-photo-gallery_3 X132 hellcat speedster – karbonski motoristični koktejl, vreden 65 tisoč zelencev Screen Shot 2014-08-18 at 13.38.08 Dainese D-air – Airbag za motoriste 1472576615727400681 Kia sorento – Tretja generacija korejskega suva še bolj prestižna in nastopaška indian-scout Indian scout – Novi motoristični indijanec po skoraj 70 letih premora · · ·