Saleen S1: superšportni 'Yenki'
Utrip mesta · mobilno

Vitek in izredno hiter superšportnik Saleen S1 se nam je predstavil že v letu 2017 na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Zdaj je končno napočil čas, da si ga lahko tudi naročite in ga zapeljete.

Letošnje leto obeležuje 35. obletnico, ko si pri Saleenu izdelali prvi avtomobil. Predelovalec vozil se je obletnice lotil na samosvoj način in predstavil avtomobil, ki je nekaj povsem drugega, kot smo bili pri tej znamki vajeni do zdaj. Saleenova običajna praksa je bila predelovanje Mustangov, zdaj pa so naredili povsem svoj avtomobil, tako rečeno ‘iz nule’. Saleen S1 je drugi povsem njihov avtomobil in se je pridružil Saleenu z imenom S7. Saleen S1 je bil narejen z namenom, da bo agilen v ovinkih in bil med početjem tega še fantastičen na pogled. S1 je manjši kot njegov predhodnik, a prav tako narejen iz aluminijaste cevaste šasije, na katero so poveznili karoserijo iz karbonskih vlaken.

Saleen S1 ima krepkih 450 konjskih moči, ki jih pridela turbinski 4-valjni motor. S težo 1.200 kilogramov je S1 dovolj lahek, da bo lahko ponujal obilico užitka v hitri vožnji in nič čudnega ni, da bo lahko 0 do 100 km/h pospešil v zgolj 3,5 sekunde. Cena avtomobila Saleen S1 se začne pri 100.000 ameriških dolarjih.

Galerija slik – Saleen S1

Saleen S1Odpri galerijo

Hyundai i30 Fastback N Hyundai i30 Fastback N: še tretji član družine ‘N’ a-genuine-real-life-flying-car-is-finally-being-released-next-month-and-its-road-legal-1680x1120 Pravi, resnični leteči avtomobil bo na cestah že naslednji mesec Ford F-Vision Ford F-Vision: Fordov konceptni tovornjak new-volvo-v60-cross-country Volvo V60 Cross Country – Za možate in tiste s prefinjenim okusom · · · · ·