check-class-desk-7103
V zraku · buzz buzz

Mnogokrat smo že slišali, da ustvarjanje to-do seznamov pripomore k večji produktivnosti posameznika. Pa je temu res tako? Ali pa morda en seznam ne zadošča za dobro izkoriščen čas?

Poslovna svetovalka Allison Rimm v Harvard Business Review piše o tem, da moramo ljudje ustvariti več to-do seznamov. Na ta način bomo namreč sposobni učinkovito upravljati s svojimi življenji.

Predlaga, naj zapišemo tri sezname: enega za pomembne stvari, ki pa niso omejene s časom, drugega za obveznosti, ki morajo biti urejene še isti dan, in tretjega za stvari, ki jih ne smemo delati. Slednji naj bi bil najpomembnejši, saj nas bo vselej opomnil, katere dejavnosti v našem življenju nimajo kaj iskati. To je prvi korak k uspehu, ki ga lahko naredimo.

Kako torej ustvariti sezname? Najprej zapišemo na list stvari, ki jih nameravamo narediti v dnevu. Ko bomo ugotovili, da za vse opravke ne bo časa, je treba določiti, kaj ima prednost. Obveznosti, ki jih ne vrednotimo kot pomembne, preprosto premaknemo na seznam not-to-do.

Ustvarjanje to-do seznamov bo imelo blagodejen učinek. Napojilo nas bo z energijo, obenem pa tudi navdihnilo pri reševanju izzivov. Vaš čas bo tako končno maksimalno izkoriščen.

shutterstock_700375753 Kdaj je ženska resnično lepa in ne le “seksi”? christopher-campbell-39303-unsplash Najlepše zadnjice Instagrama in med njimi so tudi Slovenke dc6d1420-2b7d-0134-b04c-0a814d95abff To je pravi koktajl za tvoje astrološko znamenje 15 LJUBKIH TATUJEV, KI BI JIH ODOBRAVALA TUDI TVOJA MAMA. 15 ljubkih tatujev, ki bi jih odobravala tudi tvoja mama · · ·