diego-rosa-Gv3PJ3WvW18-unsplash
V zraku · odnosi

Nizko samospoštovanje je tisto, kar nas drži v slabih odnosih, tisto kar ovira nove odnose in nas uničuje od znotraj nazven.

Visoka samozavest seveda ne zagotavlja srečnega odnosa, vendar pomaga bolje razmeti, kaj si želimo in kaj si zaslužimo. Daje pa tudi moč, da nek odnos zapustimo, če ne dobimo tistega, kar iščemo.

Tukaj je 9 stvari, ki jih ženske z visoko samopodobo v odnosih počnejo drugače!

Samozavestna ženska ne analizira, ali mu je všeč, ampak ve, da mu je

Ljudje z visokim samospoštovanjem verjamejo, da so vredni ljubezni in ne dvomijo! Vedo, da so dobri ljudje in verjamejo, da bo prava oseba to prepoznala. Njihova samozavest ni odvisna od tega, kaj si kdo o njih misli. Ker je takšna ženska prepričana, da je moškemu všeč, je lahko tudi v odnosih tukaj in zdaj ter brez strahu in brez dvoma uživa v trenutku!

Samozavestni ljudje razumejo, da če odnos ni uspel, potem je tako pač moralo biti

Pa ne zato, ker so storili nekaj narobe. Že samo zato, ker vedo, da vsak ne odgovarja vsakemu, včasih sta dve osebi pač nezdružljivi. Nihče od njih ne dela nič narobe, to se preprosto zgodi. Samozavestna ženska tega ne jemlje osebno!

Samozavestne ženske postavijo zdrave meje

Visoko samospoštovanje in zdrave osebne meje gredo z roko v roki. To pomeni, da ženska postavi svoje potrebe in čustva na prvo mesto in ne prevzema odgovornosti za tuje potrebe in tuja čustva. Samozavestna ženska ve, kaj bo sprejela in česa ne, kaj bo dovolila in česa ne. Delala bo tako, kot želi in čuti, da mora. Ne skriva svojih lastnosti. Moški jo lahko takšno sprejme, ali pa tudi ne. Ženska z zdravimi mejami bo nadaljevala s svojim življenjem, hobiji, se družila s svojimi prijatelji in bila v zvezi.

Samozavestna ženska zaupa sebi in svojim odločitvam

Lahko se sooči s posledicami svojih odločitev in je pripravljena na spopadanje z njimi. Ljudje, ki imajo zdravo samopodobo, ne dvomijo v svoja dejanja, delajo tisto, kar čutijo.

Samozavestne ženske se ne hvalijo

Nima potrebe, da celemu svetu pove, kako je dobra. Le negotovi ljudje, ki se počutijo nevredne, bodo svoje potlačene občutke skrivali s hvaljenjem o svojih dosežkih. Ženska, ki se postopoma odpira, je veliko bolj privlačna kot ženska, ki vse takoj izpostavi. Ko veš, da si nekaj vreden, se ne rabiš nikomur dokazovati!

Samozavestne ženske prevzamejo odgovornost

Za svoja dejanja in čustva. Svojega partnerja ne krivijo za to, da se same počutijo nesrečne. Ne mislijo, da so žrtve. Zavedajo se, da so odgovorne zase. Posledično ne ostanejo v slabih odnosih in ne pričakujejo, da se bo vse čarobno spremenilo. Ne krivijo bivšega partnerja, prevzamejo odgovornost za svoje odločitve, napake pa uporabijo kot priložnost za rast in izboljšanje!

Samozavestne ženske sprejmejo odnose takšne, kot so … in ne kot takšne, kot bi “morali biti”

Ljudjem, ki se spoštujejo, predalčkanje, prstani ali pečati niso potrebni. Vedo, kaj čutijo, so v takšnih odnosih, kot so in dovolijo si, da se stvari odvijajo naravo, brez pritiska in naglice.

Ženske, ki so prepričane vase, ne ostajajo v slabih odnosih

Ne prenašajo, če jih drugi ne spoštujejo, ne cenijo. Ne bojijo se oditi, ko razmerje ne uspeva, niti ne mislijo, da bodo našle boljšega. Takoj lahko razumejo, zakaj gredo odnosi v napačno smer in kdaj je pravi čas, da takšen odnos zapustijo. Samo nesamozavestni ljudje trpijo v nesprejemljivih odnosih do sebe, ker na neki ravni menijo, da si to zaslužijo. Ko pa se naučiš ceniti sebe, se vse bolj oddaljuješ od tistih, ki te ne spoštujejo.

Samozavestne ženske modro izbirajo

Ljudje, ki verjamejo vase, so samozavestni, z visoko samopodobo, uporabljajo srce in glavo, ko izbirajo partnerja (ali karkoli drugega v življenju). Samozavesten človek s samospoštovanjem bo namreč privlačil to, kar je sam!

shutterstock_411422371 (1) Tako vzgaja močna in čuteča mama: življenjske lekcije, ki se se jih naučil zahvaljujoč njej! shutterstock_82875799 Če ne ljubiš vsakega njenega delčka … jo pusti! taylor-hernandez-9O9XvRI7ceU-unsplash To so pričakovanja, ki ubijejo vsako zvezo! taylor-harding-AXmM7qHEHho-unsplash (1) Vsi nesrečni ljudje tega sveta imajo eno skupno lastnost: a kolo sreče se le lahko obrne! · ·