Samsung DeX
V zraku · tehnologija · gadgeti

Samsung je predstavil Samsung DeX, napravo, ki pameti telefon spremeni v namizni računalnik in omogoča izboljšano izkušnjo za Android in Windows aplikacije na pametnem telefonu. Kaj sploh še ostane računalnikom?

Samsung je poleg novega pametnega telefona Samsung Galaxy S8 in S8+ predstavil tudi Samsung DeX, mobilno rešitev, namenjeno izboljšanju produktivnosti mobilnih uporabnikov, s katero bo računalnik postal odveč. Kompatibilen je z Galaxy S8 in S8+. Zagotavlja namizno izkušnjo, ki temelji na sistemu Android in uporabnikom omogoča nemoteno dostopanje do aplikacij, urejanje dokumentov, brskanje po spletu, gledanje videoposnetkov, odgovarjanje na sporočila itd., in sicer kar s pametnim telefonom z večjim zaslonom, tipkovnico in miško.

Prenovljen uporabniški vmesnik Android je optimiziran za uporabo s tipkovnico in miško, vključuje več raztegljivih oken, kontekstualnih menijev in namizne različice spletnih brskalnikov. Sodelovanje Samsunga s podjetjema Microsoft in Adobe prinaša kompatibilnost z orodji Microsoft Office in mobilnimi aplikacijami Adobe. To omogoča funkcionalnost, podobno namizju.

PREBERITE ŠE: Samsung Galaxy S8: pametni telefon brez prave konkurence

In kako uporabljamo Samsung DeX? Uporabniki za začetek dela zgolj vstavijo Samsungov telefon v DeX-postajo. Ta ga poveže s kompatibilnim HDMI-zaslonom in poveže katerokoli Bluetooth, USB- ali RF-tipkovnico ter miško. “Pametni telefon je postal osrednja točka za sodobne potrošnike, ki ob različnih predstavitvah in urejanju dokumentov na daljavo potrjujejo, da smo lahko učinkovitejši zgolj z uporabo svojega mobilnega telefona. S tem v mislih je bil razvit Samsung DeX, ki uporabnikom, ki pogosto menjajo svojo lokacijo dela, omogoča udobno in prilagodljivo namizno izkušnjo,” so povedali pri Samsungu. DeX se ponaša s priključki USB 2.0, Ethernet in USB tipa C ter vključuje tehnologijo hitrega polnjenja (AFC), ki pametni telefon polni, ko je ta priklopljen na postajo.

Galerija – Samsung DeX:

Samsung DeXOdpri galerijo
Grelnik za tipkovnico Heatbuff Grelnik za tipkovnico – nič več mrzlih prstov micahel kors Novi pametni uri Michael Kors s številčnico iz Instagrama Kolesarska kamera Hexagon Hexagon – kolesarska kamera, ki telefon preobrazi v vzvratno ogledalo Pametna zapestnica Fitbit Alta HR Fitbit Alta HR – najtanjša zapestnica z merilnikom srčnega utripa · · ·