galaxy-z-flip_all-color_combination1
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Pametni telefon Galaxy Z Flip odpira novo desetletje prepogljivih mobilnih inovacij.

Poleg trojice Galaxy S20 je Samsung predstavil tudi povsem novo družino Galaxy Z. Galaxy Z Flip nadaljuje Samsungovo idejo o pametnem telefonu s zložljivim zaslonom. V primerjavi z modelom Galaxy Fold je Galaxy Z Flip manjši (velikost manjše denarnice) ter se odpira kot preklopni telefon in ne kot knjiga, kot to počne Galaxy Fold. Zanj je Samsung posebej prilagodil uporabniški vmesnik, zato bo sama uporaba telefona Galaxy Z Flip nekaj povsem drugačnega. Z njim sicer cilja predvsem na ženske uporabnice, čeprav bo svoje mesto zagotovo našel tudi pri moških uporabnikih.

Brezkončni zaslon je tokrat velik 17,01 centimetrov (ko se odpre). Gre tudi za prvi prepogljivi stekleni zaslon na svetu, narejen iz prepogljivega ultra tankega stekla (UTG), zaradi česar je Galaxy Z Flip še elegantnejši in nudi izjemen občutek pri dotiku, kakršnega še niste doživeli pri prepogljivi napravi. Zaslon ima razmerje stranic 21,9:9, poseben izrez za prepogibanje pa zagotavlja, da na zaslonu ni motenj. Pri Samsungu so torej dodelali mehanizem, ki skrbi, da se obe stranici telefona zložita ter ga s tem naredili bolj trpežnega in pripravljenega na vsakdanjo rabo.

Samsung Galaxy Z Flip v zrcalno vijolični in zrcalno črni barvi bo voljo od 28. februarja dalje, cena pri nas pa še ostaja skrivnost (približno 1.500 evrov). Izbrati bo mogoče tudi dizajnerski model Thom Browne Edition, ki je delo oblikovalca Thoma Browna. Cena tega bo seveda malce višja.

Galerija: Samsung Galaxy Z Flip

Pametni telefon Samsung Galaxy Z FlipOdpri galerijo

ezgif.com-webp-to-jpg (94) Samsung Galaxy S20, S20+ in S20 Ultra: čista revolucija Samsung Galaxy S20, S20+ in S20 Ultra Najboljši pametni telefoni 2020: to so pametni telefoni, ki jih nestrpno čakamo! shutterstock_1023321877 Kako izbrati pravi pametni telefon v letu 2020? samsung xcover pro Samsung Galaxy XCover Pro: popolno združenje robustnosti in elegance · · · ·