Zložljivi telefon Samsung
V zraku · tehnologija · gadgeti

Na konferenci za razvijalce in pod zadimljenimi lučmi je Samsung prvič pokazal svoj zložljivi telefon, za katerega si drznemo reči, da je telefon prihodnosti.

Znano je, da se Korejci že dalj časa trudijo izdelati prilagodljiv zaslon, ki bi bil osnova za zložljiv telefon, ki je majhen in primeren za prenašanje, razprt pa bi nudil velik ‘tablični’ zaslon. Zdaj pa naj bi bili zasloni Infinity Flex Display tik pred tem, da jih dejansko začnejo izdelovati v večjih količinah.

Ni pa jasno, ali bo Samsungov zložljiv telefon, ki ga nameravajo ponuditi že naslednje leto, videti kot pokazani ‘prototip’.

Samsungov zložljivi telefon ima namreč dva zaslona. Še enega majhnega na sprednji strani za uporabo telefona v zložljivem stanju. Velik zaslon prek diagonale meri 7,3 palca (dobrih 18 cm). Napovedali so tudi, da bodo lahko hkrati delovale do tri aplikacije, kar se imenuje ‘multiaktivno okno‘.

Zastavljata pa se nam dve vprašanji: Za kako trpežnega se bo izkazal pregib zaslona in koliko bo ta tehnični čudež stal?


Nebula Capsule II: prvi žepni kino velikosti in oblike pločevinke piva Nebula Capsule II: prvi žepni kino velikosti in oblike pločevinke piva Untitled Lenovo Z5 Pro: telefon brez zareze, z ‘drsnim’ mehanizmom Knops: zamaški za ušesa, ki vas bodo obvarovali pred nadležnim zvokom iz okolice Knops: zamaški za ušesa, ki vas bodo obvarovali pred nadležnim zvokom iz okolice Honor Magic 2 Honor Magic 2: telefon, ki ima šest kamer · · ·