Samsung Galaxy Tab S4
V zraku · tehnologija · gadgeti

Samsung je teden pred predstavitvijo telefona Galaxy Note 9 naznanil novo tablico Samsung Galaxy Tab S4. Ali se novi izdelek južnokorejskega velikana lahko po robu postavi iPadu?

Samsung z novo tablico Galaxy Tab S4 potrošnike k sebi privablja predvsem z izjemno produktivnostjo, s katero si želi premagati podjetje Apple, ki sicer velja za najboljšega na področju aplikacij, namenjenih prav tablicam.

Nova tablica ima 10,5-palčni Super AMOLED-zaslon, ki vsebino prikazuje v ločljivosti 2560 x 1600 in razmerju 16 : 10. Okvir zaslona je v primerjavi s prejšnjimi Samsungovimi modeli občutno tanjši, tablica pa tudi nima gumba ‘domov’.

S4 se podobno kot iPad Pro ponaša s štirimi zvočniki, ki so jih sicer uglasili pri podjetju AKG. Mikrofoni, vgrajeni v napravo, so v prvi vrsti namenjeni komuniciranju z Googlovim Asistentom. Ob nakupu boste prejeli tudi pisalo S Pen. Če je verjeti Samsungovim obljubam, bo vzdržljiva baterija z zmogljivostjo 7300 mAh omogočala do 16 ur neprestane uporabe.

Programska oprema tablice vključuje Samsung DeX, po zaslugi katerega je namizje videti kot tisto iz osebnega računalnika. Uporabnik ima po njeni zaslugi lahko hkrati odprtih 20 oken, kar pripomore k izboljšani produktivnosti.

Tablica, ki ponuja 4 GB prostora na bralno-pisalnem pomnilniku, uporablja operacijski sistem Android 8.1 Oreo. Za njeno delovanje je odgovoren procesor Snapdragon 835. Tako na sprednji kot na zadnji strani je  kamera z ločljivostjo 13 MP. Omeniti je treba še priključke za USB-C, slušalke in tipkovnico ter prostor za kartico microSD.

Tablica je na voljo v dveh različicah s 64 GB oziroma 256 GB prostora za shranjevanja. Za prvo bo treba odšteti 650 dolarjev oziroma 562 evrov, medtem ko je druga ocenjena na 750 dolarjev oziroma 649 evrov. Prvi kupci, ki bodo izbirali med črno in belo barvo svoje nove tablice, bodo Tab S4 lahko naročili že 10. avgusta. Informacij o ceni in dostopnosti na slovenskem trgu za zdaj še ni.

Galerija – Samsung Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab S4Odpri galerijo
M&L_Take it everywhere Melon & Lime: slovensko-hrvaška naveza s prvo povezano podlago za jogo na svetu Pirelli P Zero sound Pirelli Design P Zero sound Bluetooth zvočnik: ‘zvočno kolo’ iz Formule 1 scatteredsensors_caddie_Reduced Najboljši sledilci telesne aktivnosti in športi, za katere so najbolj primerni XF10_2000x700fas Fujifilm XF10 posname fotografije, ki jih lahko takoj naložite na Instagram · · · ·