Samsung_Camera_NX_Mini-25 (2)
V zraku · tehnologija

Samsung je včeraj objavil izdajo novega člana foto družine – Samsung NX Mini Smart. Predstavlja se kot najtanjši in najlažji fotoaparat z zamenljivimi objektivi na svetu. Tako ga boste lahko povsod vzeli s seboj in zaradi NFC ter Wi-Fi povezljivosti na preprost in hiter način delili posnetke s prijatelji ne glede na to, kje ste.

Kljub svoji majhnosti je Samsungov NX Mini zmogljiv aparat, saj ponuja visokokakovostne fotografije z ločljivostjo 20 megapikslov, način rafalnih posnetkov s hitrostjo šestih posnetkov na sekundo pa pomaga pri fotografiranju hitro gibajočih se motivov.

Prestižni naziv najtanjšega in najlažjega fotoaparata si je prislužil s tankim ohišjem, ki meri zgolj 22,5 milimetra in tehta brez objektivov le 158 gramov.

Samsung je s 7,62-centimertskim preklopnim zaslonom na dotik poskrbel tudi za vse ljubitelje selfie-jev oziroma avtoportretov. Uporabnik lahko zavrti zaslon za 180 stopinj in dobi predogled fotografije, tako da ne bo nihče izpuščen iz ponetka.

Prav tako so poskrbeli za preprost zajem fotografije s funkcijo Wink Shot. Ne bo vam več potrebno pozirati in iskati pravega gumba, vse, kar boste morali storiti, je, da pomežiknete, nato pa NX Mini v sveh sekundah sproži zaklop in ustvari fotografijo brez nepotrebnega stiskanja gumbov.

Kot vsi drugi letošnji Samsungovi fotoaparati SMART je tudi NX mini opremljen z naprednima povezavama Wi-Fi in NFC za preprosto deljenje fotografij s funkcijo Tag & Go. Poleg tega pa ima tudi različne pomnilniškime opcije. Fotografije lahko naložimo z NX mini neposredno na pomnilnik v oblaku, v Dropbox ali Flickr. Dropbox novim uporabnikom nudi 2 gigabajta brezplačnega pomnilniškega prostora, do katerega lahko dostopimo s praktično katere koli naprave, Flickr pa dopušča do terabajt velikosti naloženih fotografij.

Predstavili so še tri različne objektive NX-M 9-milimetrski, NX-M 9-27-milimetrski in NX-M 17-milimetrski, ki so optimizirani za uporabo z ohišjem NX mini in bodo ustregli različnim potrebam uporabnikov.

Svojo bodočo novo igračo si oglejte tudi v galeriji.

Odpri galerijo
Slika 2_SlatePro Mizica po meri vsakega geeka Cover-Google-Android-Wear Google Android Wear – Googlova vizija pamente ure končno razkrita Glam_Galaxy S5_Group Težko pričakovani Samsung Galaxy S5 prihaja v Slovenijo ring 4 Gospodar pametnih prstanov · · · · · · · · · ·