Safety_Main
V zraku · tehnologija

Vožnja po avtocesti je lahko zelo stresna, še posebej, če se nahajamo na le-tej v največji gneči, za tovornjaki, ko ne vidimo ničesar pred seboj. Zato je podjetje Samsung izpeljalo odlično idejo ”Safety Truck”, ki bi lahko prinesla veliko več varnosti v cestnem prometu.

Vožnja za tovornjaki je lahko precej naporna tudi na lokalnih cestah, saj je prehitevanje lahko zelo nevarno, ko ne vidimo ali je cesta pred tovornjakom in na sosednjem pasu prosta. Zato je Samsungova inovativna ideja idealna tudi za naše ceste in predvsem za varnost vseh voznikov udeleženih v promet. Safety Truck deluje tako, da ima tovornjak na prednjem delu pritrjeno brezžično kamero, ki je povezana z video ekrani za zadnji strani tovornjaka. Tako lahko voznik za tovornjakom na ekranih vidi kakšno je stanje ceste podnevi in tudi ponoči. Dodatna prednost te izjemne ideje je tudi ta, da se voznik za tovornjakom sedaj lahko pravočasno pripravi v primeru, če slučajno tovornjak nenadno zavira zaradi živali na cestišču.

Oglejte si kratek predstavitveni video Samsungove ideje Safety Truck.

TieFi - kravata kot dostopna točka W-Fi TieFie – kravata, ki je tudi prenosna brezžična dostopna točka Solarni polnilec Ginkgo Ginkgo – solarni polnilec za telefone in tablice navdahnjen po drevesu Flike - ''brezpilotno'' letalo s človekom na krovu. Flike – droni, ki jih bomo jezdili, so le še vprašanje časa Steve Jobs vs. Bill Gates Steve Jobs vs. Bill Gates – primerjava karier dveh genijev in vizionarjev · ·