cover-samsung-tablice-1000-500
V zraku · tehnologija

Samsung je včeraj v Sloveniji predstavil novo serijo tablic, ki nosijo v imenu besedo “pro”. Ta jasno nakazuje namen rabe tablic te serije. Gre namreč za največje tablice na tržišču z izjemnimi zasloni ter nekaterimi drugimi uporabnimi lastnostmi, ki nakazujejo prihodnje trende na tem področju. Trende, pri katerih tablice počasi, a zagotovo nadomeščajo osebni prenosni računalnik.

Prvič so bile pri nas predstavljene naprave: Galaxy NotePRO v dimenziji 12.2″ ter TabPRO v treh različnih dimezijah – 12.2″, 10.1″ in 8.4″. Z njimi Samsung predstavlja najnovejšo tehnologijo, ki jo lahko uzrete na najbolj kakovostnih zaslonih med tabličnimi računalniki.

Galaxy NotePRO in TabPRO
Samsungova tablična računalnika Galaxy NotePRO in TabPRO si lastita prvi 12.2-palčni zaslon WQXGA (16:10) na svetu s kristalno jasno ločljivostjo (4 MP, 2560 x 1600), ki je idealno platno za ustvarjanje vsebin in uživanje v večpredstavnostnih datotekah. Zaradi večjega zaslona lahko uporabniki hkrati vidijo več informacij in uživajo v videoigrah polne visoke ločljivosti.

Razlika med serijo NotePRO in TabPRO je, da NotePRO premore funkcionalno pisalo S Pen, s katerim se lahko prepustite kreativnosti. Pri tem pa gre pri tablici TabPRO za klasično tablico brez tega pisala.

Povemo lahko, da so zasloni zares odlični in veliki. Tako zelo veliki, da ob uporabi BlueTooth tipkovnice in miške že lahko predstavljajo alternativo osebnemu prenosnemu računalniku. O čemer pričajo tudi podatki o procesorskih zmogljivosti, spominu in še čem.

Zaradi velikosti zaslona 12,2″ je Samsung na teh napravah omogočil Quad view možnost poganjanja različnih aplikacij v razdeljenem pogledu zaslona. Tako lahko preverjate elektronsko pošto in s priročnim približkom standardnega Officea (Hancom Office premore 85 odstotkov vseh funkcij klasičnega Officea) sutavrjate dokumente. In to na enem zaslonu!

Oglejte si video test spletnega medija TheVerge, ki je testiral tablico NotePro

Seveda pro serijo krasi še množica drugih simpatičnih orodij, namenjenih skupinskemu delu. Tako tablice premorejo funkcijo Remote PC, ki se poveže z vašim osebnim računalnikom, in funkcijo e-Meeting, ki omogoča skupinsko delo med sestanki, ne da bi zato potrebovali povezavo s strežnikom ali omrežjem.

Samsungovi tablični računalniki Galaxy NotePRO in TabPRO bodo v Sloveniji na voljo aprila in maja letos. Cenovni razpon tablic serije pro bo od 400 pa vse do 800 evrov za najzmoglivejšo tablico.

Oglejte si galerijo Samsungovih tablic NotePRO in TabPRO

Samsung TabPROOdpri galerijo
1077577_418227101642624_991298293_o Leica v papirnati preobleki dash 6 Za športnike – slušalke in merilec gibanja v enem Prva pametna pištola na svetu za večjo varnost cover-project-tango Google – Project Tango