brittani-burns-YAebwgfmTFA-unsplash (2)
V zraku · odnosi

Moški si želijo, da bi bila njihova partnerka “prijetna na pogled”. Ženske si želijo, da bi bil njihov partner “čeden”. Tu pa se začenjajo vprašanja glede odnosov.

Kakšna je “lepa” oseba? To je oseba, ki se v vsakem trenutku obnaša tako, kot mi želimo.

Moški si na primer zaželi, da njegova ženska postavi na mizo večerjo, se usede zraven njega in “čveka” o nečem nepomembnem. Jutri ima isti moški željo, da bi pri večerji sedel v tišini. In naslednji dan so te “sanje” povsem drugačne: noče večerje! Želi, da ga takoj zdaj, oblečena v zapeljivo perilo, čaka v postelji.

Enako je z ženskami. Danes rabi nekoga, ki bo močan, samozavesten, ki bo namesto nje sprejemal odločitve. Jutri pa bi bila raje neodvisna in delala tako, kot ona želi. Pojutrišnjem pričakuje, da je tiho in da ji pokloni nekaj lepega.

In vse to je samoumevno, o tem se sploh ni treba pogovarjati!

Toda ali partner/-ka res razume in ve, kaj vi želite od njega/nje?

Druga oseba ne more telepatsko zaznati, kaj si vi želite! Prav tako ne more vedno postaviti svojih interesov na stran in slepo slediti vašim ciljem. Ne glede na to, kako to imenujemo, je življenje z drugo osebo “večno” iskanje ravnotežja med našimi in njenimi interesi, med našim in njenim teritorijem.

Ne, ni idealno, ampak takšno je življenje!

Kako vse pokvarimo? S tem, da neprestano razmišljamo le o partnerjevih pomanjkljivostih!

Običajno se ljudje srečujemo z raznimi “neprijetnostmi” s strani partnerja. Recimo da mož ni vpleten v družinsko življenje. Žena to opazi in namesto, da bi rešila težavo, v tišini trpi. Postane tako osredotočena na pomanjkljivosti, da pozabi na vse pozitivne strani svojega moža. In bolj ko razmišlja o tem, bolj se prepričuje, da je življenje z njim nevzdržno. In na koncu ji v njegovi prisotnosti postane neprijetno. Že diši po ločitvi. Že majhna stvar je lahko dovolj, da vse izgine: zakon, ljubezen, skupnost …

En nasvet: če neprestano razmišljate o pomanjkljivostih svojega partnerja, nehajte! Ustavite se in razmislite: v vajinem razmerju zagotovo obstajajo kakovostne stvari, ki jih ne bi smeli spregledati.

Poanta vsega tega je: ljudje ne moremo biti popolni! In popoln moški/ženska ne obstaja! Če se vam zdi, da vaš partner trenutno ni tisto, kar ste si želeli, to še ni razlog za ločitev. Morda (morda!) je smiselno odrasti in ne pričakovati nemogočega!

shutterstock_82875799 Če ne ljubiš vsakega njenega delčka … jo pusti! taylor-hernandez-9O9XvRI7ceU-unsplash To so pričakovanja, ki ubijejo vsako zvezo! taylor-harding-AXmM7qHEHho-unsplash (1) Vsi nesrečni ljudje tega sveta imajo eno skupno lastnost: a kolo sreče se le lahko obrne! shutterstock_603759038 Bežite od ljudi, ki imajo teh 7 lastnosti: od njih ne pričakujte ničesar dobrega! · ·