Zaslužek s spanjem
V zraku · buzz buzz

Radi spite in poležavate v postelji? Potem imamo za vas sanjsko službo. Francoski znanstveniki, ki preučujejo mikrogravitacijo, namreč iščejo 24 mošk, ki so pripravljeni 60 dni preležati v postelji. Za to bodo tudi mastno plačani.

Se vam pogosto dogaja, da bi najraje obležali v postelji brez stikov z zunanjim svetom, jedli sladkarije in nikoli zlezli izpod tople odeje? Morda pa se vam uresničijo sanje in postanete eden od srečnih 24 izbrancev, ki jih iščejo francoski raziskovalci inštituta za vesoljsko medicino in fiziologijo (Medes), ki preučujejo mikrogravitacijo.

In za to ‘delo’ boste še mastno plačani. Za dva meseca poležavanje in absolutno nič dela boste namreč v žep pobasali kar 16 tisoč evrov. To pomeni, da boste 60 dni preživeli v horizontali in vse potrebno (prehranjevanje, umivanje in biološke potrebe) opravljali kar v postelji. Vseskozi boste morali imeti vsaj eno ramo v stiku s posteljo.

PREBERITE ŠE: Seks v vesolju – je sploh mogoč?

S študijo želijo znanstveniki poustvariti breztežnostno stanje na Mednarodni vesoljski postaji (ISS). In kakšne so njihove zahteve? Inštitut v Toulousu išče fit in športno naravnane moške, stare med 20 in 45 let, ki ne kadijo, nimajo alergij in z indeksom telesne teže med 22 in 27. Preden ležete v posteljo, boste na podrobnih dvotedenskih raziskavah. Z eksperimentom bodo raziskali učinke dolgotrajne izpostavljenosti breztežnosti, ki prinaša izgubo mišic, zmanjšanje gostote kosti ipd. Na delo se lahko prijavite tu.

Kaj se zgodi z našim telesom, ko začnemo hoditi v posteljo bolj zgodaj? Kaj se zgodi z našim telesom, ko začnemo hoditi v posteljo bolj zgodaj? Ali G in Donald Trump Tako sta nekoč o poslu debatirala Ali G in Donald Trump Branje pripomore k izboljšanju počutja ter deluje terapevtsko Branje pripomore k izboljšanju počutja ter deluje terapevtsko Ta par živi sanjsko življenje in z eno fotografijo zasluži 9000 ameriških dolarjev Ta par živi sanjsko življenje in z eno fotografijo zasluži 9000 ameriških dolarjev