Monastero Santa Rosa, Amalfi, Italija (Foto: Booking.com)
Utrip mesta · destinacija

Kje v Evropi so najlepši hoteli? To so resnično sanjske destinacije in verjemite nam, tja si boste zaželeli že to poletje!

Od luksuznih hotelov na italijanski obali Amalfi do art nouveau mojstrovin v središču Budimpešte: to so najlepši hoteli v Evropi.

Mystique

Santorini, Grčija

Čeprav na Santoriniju res ni težko najti lepega razgleda, ima Mystique enega najbolj “instagramovskih” razgledov, za kar je zaslužna razgledna točka na robu kaldere na najjužnejšem delu Oie. Gostje se lahko tukaj potopijo v prelivni bazen, opazujejo dramatične vulkanske klife in bleščeče južno Egejsko morje. Prostorne sobe so “izklesane” neposredno v pečino in imajo zasebne terase s pogledom na morje. Vrhunec je bar ob bazenu s svojimi koktajli, ki se ujemajo s sončnim zahodom, kar vam preprosto vzame dih.

Mystique, Santorini, Grčija (Foto: Booking.com)Odpri galerijo

Cliveden House

Berkshire, Anglija

Čeprav je le uro vožnje iz Londona, se za Cliveden House zdi, da je svetove stran. Hotel, zgrajen v 1850, je mešanica paladijevske arhitekture in arhitekture visoke renesanse, obdaja pa ga več hektarjev gozdu in podeželja. Ima 38 sob in apartmajev, ki so poimenovani po osebah, s katerimi je povezan ta objekt – Henry James, Lady Astor, Prince of Wales – prav tako pa so temu primerno sobe tudi individualno opremljene. Zunaj se nahajajo zgodovinski labirint, ogrevan bazen in veličasten parter iz 17. stoletja.

Cliveden House, Berkshire, Anglija (Foto: Booking.com)Odpri galerijo

Belmond La Residencia

Majorka, Španija

Ob vznožju Serre de Tramuntana, na čudoviti severozahodni obali Majorke, se med gorami in Sredozemljem nahaja La Residencia. Hotel je sestavljen iz večih kmetij iz 16. stoletja, ki se razprostirajo po pobočju, kamniti zidovi in previsni vrtovi pa se brezhibno prepletajo z gorsko pokrajino. Znotraj najdemo pohištvo iz temnega lesa in stropove z lesenimi tramovi. Hotel ima 67 sob, ki so opremljene v tradiconalnem majorškem stilu: tla so iz terakote, postelje so ročno izrezljane. Vrhunec so vrt s kipi in dva sladkovodna bazena.

Belmond La Residencia, Majorka, Španija (Foto: Booking.com)Odpri galerijo

The Peninsula Paris

Pariz, Francija

Prenovljeni hotel The Peninsula Paris je svoja vrata odprl v 2015. Nekoč je bil znan kot Hotel Majestic, v katerem je George Gerwish leta 1928 spisal znamenito glasbeno delo Američan v Parizu. Kamnita fasada stavbe, prekrita z zapletenimi reliefi, je dobila svojo nekdanjo neoklasicistično podobo, v notrajnosti pa so na podoben način obnovljeni marmor, pozlate in mozaiki iz 19. stoletja, ki dopolnjujejo sodobna umetniška dela in opremo. V hotelu je 200 svetlih in prostornih sob, skoraj 2.000 kvadratnih metrov velnes površin in eleganten plavalni bazen. Seveda si vsi gostje želijo videti restavracijo na strehi, L’Oiseau Blanc, od koder imajo 360-stopinjski pogled na mesto.

The Peninsula Paris, Pariz, Francija (Foto: Booking.com)Odpri galerijo

Gravetye Manor

Sussex, Anglija

Veličasten elizabetinski dvorec Gravetye Manor je bila zgrajen leta 1598 in je nekoč služil kot dom pionirja na področju vrtnarstva, Williama Robinsona, ki velja za očeta angleškega vrtu. Ni torej presenečenje, da Gravetye Manor obdajajo eni najočarljivejših in barvitih divjih vrtov v Sussexu, ki jih je ustvaril sam Robinson. Tudi v notranjosti lahko marsikaj občudujemo: od umetnosti iz 16. stoletja do velikih kaminov, ki jih najdemo v skupnih sobah. Tukaj sta še restavracija z michelinovo zvezdico in osupljiv razgled na angleško podeželje.

Gravetye Manor, Sussex, Anglija (Foto: Booking.com)Odpri galerijo

Bela Vista Hotel & Spa

Algarve, Portugalska

Hotel Bela Vista Hotel & Spa se nahaja poleg neokrnjene plaže Praia da Rocha in je prvi hotel, ki se je leta 1934 odprl v regiji Algarve. In čeprav se mu je od takrat pridružilo še ducat drugih visokokakovostnih nastanitev, sta njegov eklektičen čar in intimni butični občutek zaslužna, da ostaja na prvem mestu. Prvotni hotelski dekor – poslikani leseni stropovi in barviti stenski mozaiki – je tudi pri nedavni prenovi, ki je hotel posodobila z elegatnimi in sodobnimi kosi, ostal nedotaknjen. Vrhunec je brez dvoma zunanji sladkovodni bazen, ki obdan s palmami gleda na Atlantski ocean.

Bela Vista Hotel & Spa, Algarve, Portugalska (Foto: Booking.com)Odpri galerijo

Monastero Santa Rosa

Amalfi, Italija

Na apnenčasti pečini, dobrih 300 metrov nad Tirenskim morjem, stoji hotel Monastero Santa Rosa. Preurejen samostan iz 17. stoletja je danes navdušujoč hotel – takšen, kot je njegova okolica. Vse, od prvotnih lesenih vrat do dolgih, obokanih hodnikov, je lepo ohranjeno in obnovljeno. Hotel ima 20 apartmajev z visokimi, obokanimi stropovi, tlemi iz jeruzalemskega kamna in pohištvom iz 17. stoletja, ki ga je lastnica Bianca Sharma izbrala sama.

Monastero Santa Rosa, Amalfi, Italija (Foto: Booking.com)Odpri galerijo

Ashford Castle

Cong, Irska

Grad Ashford je svoja vrata gostom ponovno odprl marca 2015. Je najstarejši grad na Irskem (zgrajen je bil leta 1228) in danes tudi eden najlepših in najbolj priljubljenih hotelov v Evropi. Odet je v marmor iz Connemare in v brokat, krasijo ga kristalni lestenci in starine. Njegovih 82 sob je individualno opremljenih, večina pa jih ima postelje z baldahinom, kaminom in kopalne kadi na nogah. Čeprav je grad destinacija že sam po sebi, za nameček stoji še ob slikoviti obali drugega največjega irskega jezera, Lough Corrib.

Ashford Castle, Cong, Irska (Foto: Booking.com)Odpri galerijo

Four Seasons Hotel Gresham Palace

Budimpešta, Madžarska

S svojimi mozaičnimi tlemi iz 2.000 kosov, stekleno streho iz 19. stoletja in prepletenim kovanim železom, je hotel Gresham Palace v Budimpešti prava art nouveau mojstrovina. Preddverje je s svojo mavrsko stekleno kupolo in bleščečimi steklenimi lestenci umetniško delo samo po sebi. Sobe so prostorne in luksuzno opremljene, z obokanimi stropovi in kopalnicami iz marmorja. Mnoge med njimi imajo tudi zasebne balkone s pogledom na Donavo ali Budimski grad.

Four Seasons Hotel Gresham Palace, Budimpešta, Madžarska (Foto: Booking.com)Odpri galerijo

Trianon Palace Versailles

Versailles, Francija

Hotel Trianon Palace Versailles se nahaja v bogato okrašeni stavbi v slogu belle époque, ki so jo zgradili leta 1909. Obkrožajo ga negovani vrtovi in večji park z drevesi. Znotraj najdemo 199 sob, opremljenih s kamini in terasami, ter restavracijo z dvema michelinovima zvezdicama, Gordon Ramsay au Trianon. Hotel je sicer tik zraven Versajskih vrtov in le streljaj stran od Versajske palače.

Trianon Palace Versailles Versailles, Francija (Foto: Booking.com)Odpri galerijo
kozjak Slap Kozjak: najverjetneje najlepši slap v Sloveniji Butični hotel Sončna hiša (Foto: Booking.com) Butični hotel Sončna hiša: podeželska vila za “nesramno” razvajanje Portus Beach Club D-Marin Dalmacija, Sukošan, Zadar (Foto: last ponudnika) Najboljši beach klubi na Jadranu, ki jih lahko letos obiščeš! Villa Contessa (foto: Booking.com) Villa Contessa: sodobna princesa iz Novigrada · · ·