SCG_003S_Street_01
Utrip mesta · mobilno

Številne avtomobilske znamke se rade hvalijo, da so tehnologijo iz svojih dirkalnikov prelile v cestne različice, toda nihče tega ne počne prepričljiveje od znamke Scuderia Cameron Glickenhaus. Verjetno zato, ker je superšportnik SCG003S pravzaprav dirkalnik SCG003C z registrsko tablico in lučmi, ki ustrezajo cestnim kriterijem.

Superšportnik SCG003S (S kot Standard) je cestna različica dirkalnika SCG003C (C kot Competizione), ki je nedavno zmagal na vzdržljivostni dirki 24 ur Nürburgringa v svojem razredu. SCG ga je predstavil na lanskem ženevskem avtosalonu, ko je tudi obljubil, da bo kmalu pripravil še različico za nesramno bogate smrtnike.

Obljubo je držal in pripravil superšportnika iz ogljikovih vlaken, ki ga poganja osemvaljni 4,4-litrsko twin-turbo motor, ki lahko iz sebe iztisne kar 750 KM in se priganja do 349 km/h, kar je toliko kot LaFerrari. 100 km/h iz mesta doseže v manj kot treh sekundah.

PREBERITE ŠE: Dirka v pospeševanju 2016 – ko se na kup zbere 7000 konjskih moči

SCG je postregel še z enim impresivnim podatkom. V vožnji skozi ovinek na voznika deluje sila 2G (!), zato imejte v primeru sovoznika s seboj vrečke, saj zna komu postati slabo. Bodoči lastniki bodo lahko avto ukroji po lastnih željah oz. svojim sposobnostim primerno. Cena še ni znana, bo pa zagotovo presegla milijon evrov.

Superšportnik SCG003S:

Superšportnik SCG003SOdpri galerijo

Novi BMW serije 5 Novi BMW serije 5 (2017) je vse, kar pričakujete, in še več BMW Motorrad Vision Next 100 BMW Motorrad Vision Next 100: motocikel, ki čelado pošilja na smetišče zgodovine Najbolj zanesljive znamke avtomobilov 2016 To so najzanesljivejše znamke avtomobilov 2016 cover-sotor Motošotor MoBed – ‘strešni’ šotor za motor · ·