Scuderia Cameron Glickenhaus Boot Buggy
Utrip mesta · mobilno

Z znamko Scuderia Cameron Glickenhaus smo se že srečali, običajno v obliki super ali hiperšportnih avtomobilov. Zdaj se podajajo na nov teren, ki je zahteven, prašen, umazan in vse drugo kot elegantno izravnan asfalt.

Baja 1000 je zahtevna dirka, ki se odvija v mehiški puščavi. Kos so ji zgolj najbolje pripravljena in v nekaterih primerih že prav ekstremna terenska vozila. Na zahtevno dirko se bodo podali pri Scuderia Cameron Glickenhaus, s peščenim Boot Buggy-em. Navdih so dobili pri avtomobilu Baja Boot, ki ga je vozil sam Steve McQueen. Na voljo je v dveh različicah: ‘cestna’ s 460 konjskimi močmi in tekmovalna s kar 650 konjskimi močmi. Povsem neodvisno vzmetenje, robustne terenske pnevmatike in kar 170 litrska posoda za gorivo zagotavljajo, da boste le stežka obtičali sredi neizprosnega puščavskega terena. Tekmovalna različica, bo lahko prevažala celo za do 800 ‘tekmovalnih’ kilometrov goriva.

Za znamko Scuderia Cameron Glickenhaus stoji James Glickenhaus, ki je filmski režiser in strasten zbiralec avtomobilov Ferrari. Tokrat so zapustili varne in že poznane vode cestnih športnih avtomobilov in se podali v neznano, na neizprosen teren. Prvima kupcema Boot Buggy-a bodo omogočili udeležbo na dirki Baja 1000, do štartne črte pa se bosta lahko pripeljala kar iz tovarne. Voznik tekmovalne različica Boot Buggy-a bo lahko celo odpeljal nekaj odsekov zahtevne dirke.

Galerija: Scuderia Cameron Glickenhaus Boot Buggy

Scuderia Cameron Glickenhaus Boot BuggyOdpri galerijo
Foto: t.kushar Slovenski superavtomobil v elitni svetovni družbi Gulf Heritage Edition Mustang Coupe Gulf Heritage Edition Mustang Coupe: ameriško zlo Bugatti Centodieci Bugatti Centodieci: le 10 komadov posebne ekskluzivnosti P90216968_highRes_bmw-i3-94ah-dc-charg Čas je za električni avtomobil za vsak žep in vsak družinski proračun