Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003
Utrip mesta · mobilno

Scuderia Camreon Glickenhaus ali SCG je manj znani proizvajalec avtomobilov, ki je drugače bolj kot v izdelavi cestnih avtomobilov, aktiven v dirkaških krogih. No, sedaj so pripravili še cestno različlico njihovega tekmovalnega 003C, ki je dobil zgolj končnico S, se pravi SCG 003S. Superšportnik naj bi neuradno zmogel moč preko 500 KM in temu primerne cestne zmogljivosti.

Inspiriran s strani študijskih modelov LMP1 in 2, je 003S delo oblikovalske ekipe podjetja Granstudio v italijanskem Torinu, pri razvoju pa je sodeloval tudi slavni Paolo Catone. Cantone je sodeloval tudi pri izdelavi dveh modelov avtomobila Peugeot, 905 in 908, ki sta zmagala na legendarni dirki 24 ur Le Mansa.

SCG 003S se ponaša s šasijo izdelano iz karbonskih vlaken, poganja pa ga 3,5-litrski V6 twin turbo motor, pod katerega je podpisana Hondina tekmovalna divizija – Honda Performance Development (HPD). Zmogljivosti so tako kot pri večini dirkalnikov dokaj neznane, se pa govori o moči preko 500 KM.

Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003Odpri galerijo
Lexus LF-SA koncept Konceptno vozilo Lexus LF-SA je mali mestni avto Aventador LP 750-4 SuperVeloce je najhitrejši Lamborghini do sedaj. Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperVeloce – najhitrejši Lamborghini Novi Volkswagen Passat (2015) Test: Novi Volkswagen Passat – Slovencem ljubi veter passat, po novem piha še močneje Novi Morgan Aero 8. Peta generacija roadsterja Morgan Aero 8 zopet zavrtela čas nazaj ·