Foto: Retroteka FB
V zraku · buzz buzz

Ob sami misli na otroštvo smo takoj nežni in nostalgični. Živeli smo v različnih časih, odraščali nekako svobodneje in skromnejše. In nekateri spomini so tako močni, da se jih še danes spominjamo. Velikokrat pa so povezani prav z okusi. Slednji so tisto nekaj, kar se lahko spominjamo tudi celo življenje.

Danes je izbira sladkarij ogromna, ozaveščene mame pa lahko tako posežejo tudi po tistih bolj zdravh. A obstaja Facebook skupina Retroteka, v katero sladkosnedi redno radi pokukamo in se spomnimo nekaterih trenutkov naše mladosti. Slednja nas spominja na sladke trenutke, ki so zaznamovali naše otroštvo. Se vam zdi, da se jih spomnite?

Otroške sladkarije naše mladosti

V preteklosti (in tudi danes) so bile nekatere sladice del inventarja v, na primer, hišah naših babic. Majhne steklene sklede s 505 bonboni, škatle za piškote, ki skoraj nikoli niso vsebovale originalnih piškotov ali kavabonskih bonbonov, ki smo se jih kot otroci redno izogibali. Sladoledi, ki smo jih z užitkom jedli po igranju na igrišču ali kolesarjenju ali Kinderlade in Kraš, znamki, ki sta zaznamovali zajtrke. Obiski v trgovini niso bili popolni, razen, če smo dobili škatlo bonbonov Vau-vau.

Oglejte si galerijo, osvežite spomin!

Vesoljski balon Neptune (Foto: Space Perspective) Vesoljski balon Neptune: zaplavajte na rob vesolja evgeniy-osipov-gZHUxG71cIA-unsplash 7 navad, ki se zdijo “za lenuhe”, toda z njimi dejansko naredite veliko VEČ pablo-merchan-montes-8Bje9OF8nNw-unsplash Najboljši način, kako ohladiti pivo v le nekaj minutah photo-of-woman-looking-at-the-mirror-774866 Ne glede na to, kaj naredite, bodite vedno prijazni do sebe!