Seat el-Born
Utrip mesta · mobilno

SEAT el-Born je električni koncept, ni napoveduje prihod SEAT-ovega električnega avtomobila v letu 2020. Spominja nas na Volkswagen I.D., po prvih vtisih, pa bi lahko SEAT el-Born predstavljal njegovo bolj dinamično različico.

Električni koncept SEAT el-Born je dobil svoje ime po eni izmed najbolj prepoznavnih sosesk v Barceloni, kjer so el-Borna oblikovali in razvili. el-Born je osnovan na Volkswagnovi MEB platformi, izdelovali pa ga bodo skupaj s Volkswagnom I.D. v Nemčiji. SEAT bo tako postal druga znamka znotraj koncerna Volkswagen, s popolnoma električnim avtomobilom na tržišču, ki je osnovan na MEB platformi.

SEAT je el-Bornu namenil baterijo s kapaciteto 62 kWh, ki naj bi imela dovolj energije za do 420 kilometrov dolgo pot. Da bi se v času hladnega vremena ohranilo kar največ energije, za okoli 60 kilometrov, so namesto običajnega gretja v avtomobil vgradili toplotno črpalko. Elektromotor bo imel 150 kW (204 KM) moči, baterija pa bo na polnilnici z močjo 100 kW, potrebovala 47 minut, da bo 80% napolnjena.

Zaradi električnega pogona je SEAT-u uspelo maksimalno izkoristiti prostor v notranjosti in ga ponuditi potnikom. Le ta je moderna, na sredini armaturne plošče pa se nahaja 10-palčni zaslon na dotik. Linije so obrnjene k voznik, da postane center svojega prostora za volanom.

Galerija slik: SEAT el-Born


Seat el-BornOdpri galerijo

cover-avto-vlogerji 7 avto vlogerjev, ki jih moraš spremljati, če si avto entuziast Audi SQ5 TDI Novi Audi SQ5 TDI: dizlom še niso šteti dnevi Peugeot e-208 Peugeot e-208: nova generacija tudi na elektriko Ferrari F8 Tributo Novi Ferrari F8 Tributo: v sebi nosi bogat DNA predhodnikov · ·