Seawolf - podvodni ''dron''
V zraku · tehnologija · gadgeti

Torej, imate GoPro kamero in žejo po podvodnih posnetkih. Razen če ne nosite opreme za potapljanje, akcijske kamere verjetno ne boste mogli odpeljati ravno globoko pod površje. Tukaj zato vskoči brezpilotna podmornica Seawolf od TT Robotix. Ta ima namreč vgrajeno vodoodporno ohišje za kamero, ki zdrži do globine 10 metrov in lahko brezžično pošilja živo sliko bodisi na pametni telefon ali kak drug zaslon. Za to gre zahvala mini ladjici s katero je podmornica povezana in se kot plovec pozibava na gladini.

Če ste naveličani dronov, ki letijo po zraku, je morda čas, da si omislite podvodni dron znamke TT Robotix. Seawolf je namreč podmornica z ohišjem za akcijsko kamero ala GoPro, ki vam omogoča snemanje podvodnih fotografij in posnetkov. Je 7,7 kilograma težka in 70 centimetrov dolga in jo na 30 metrskem ”povodcu” drži mini ladjica, ki plava na površju in skrbi za oddajanje slike in da je ne izgubite z oči. Dodatno je na voljo tudi zaščitna torba Pelican, ki bo poskrbela za varnost oranžne podmornice med transportom.

PREBERITE ŠE: Akcijska kamera GoPro Hero+ LCD – zaslon na dotik in skoraj akcijska cena

Zahvaljujoč motorju z vodno črpalko se lahko statično potaplja, torej na mestu, premika pa s hitrostjo do največ 1,8 vozla oziroma 3,3 km/h. Mesto za kamero (kot sta GoPro Hero3 ali Hero4) ima Seawolf rezerviran v prozornem nosu podmornice, ohišje pa tripi do globine največ 10 metrov. Njegovo srce je baterija s kapaciteto 5000 mAh, ki naj bi zagotavljala do 50 minut avtonomije.

Seawolf - podvodni ''dron''Odpri galerijo
The-BOLD-Knotcover BOLD Knot – mobilna baterija, USB polnilec in igračka za mačke #indiegogo Mercedesova hišna baterija Mercedes-Benz s hišno baterijo po stopinjah Tesle Lesena tipkovnica Keyboardio Model 01 bo spremenila tipkanje na bolje. Keyboardio Model 01 – lesena tipkovnica v obliki metulja s Kickstarterja Better Re - prav poseben prenosni polnilec, ki uporablja stare baterije Better Re – reciklaža starih baterij kot mobilni polnilnik ·