Steve Jobs, Macintosh in Seiko
Utrip mesta · dom · V zraku · tehnologija

Se spomnite slovitih črno-belih fotografij Normana Seeffa soustanovitelja Appla Steva Joba, na katerih ta na svojem domu (Woodside) pozira z novim Macintoshom? Na teh fotografijah iz leta 1984 je računalniški vizionar nosil ročno uro Seiko, ki je po teh fotografijah, posnetih za revijo Time, postala svetovna uspešnica. Seiko se je zdaj odločil, da obudi slovito uro in na trg pošle omejeno serij ur ”Steve Jobs”, prvotno znane kot Seiko Chariot.

Seiko bo ročno uro iz serije Chariot, ki jo je slavno naredil Steve Jobs, ponovno poslala na trg, toda v zelo omejeni količini. Seiko se je ob tej priložnosti še četrtič povezal s podjetjem Nano Universe. Ura bo na voljo v dveh velikostih, in sicer s 33- in 37,5-milimetrskim premerom in  s črno ali belo številčnico.

PREBERITE ŠE: Apple se seli v futuristični Apple Park, drzno vizijo Steva Jobsa

Obe uri sta kvarčni. Bela različica je omejena na 1982 kosov, črna pa samo na 300. Obe imata pašček iz usnja. Žal boste na voljo zgolj na Japonskem. Zanjo je treba odšteti pribl. 170 evrov.

Galerija – ročna ura Seiko Chariot ‘Steve Jobs':

Seiko Chariot 'Steve Jobs' (2017)Odpri galerijo
Ikea Kungsbacka Ikea predstavila kuhinjo iz recikliranih plastenk Vzglavnik Somnox Somnox – vzglavnik, ki diha kot človek in vas zaziba v spanec Ležanik Daydream Daydream: inovativni ležalnik za sproščanje, kjer se rojevajo sanje TV pod posteljo Auton Under The Bed TV Lift – televizor, ki zleze izpod postelje · · · · · ·