Senstone
V zraku · tehnologija · gadgeti

Senstone je drobna naprava, ki imajo zgolj eno nalogo. Posneti govor uporabnika in glas zapisati v digitalni obliki. Zapisano nalaga na mobilno aplikacijo. Napravo lahko za 94 evrov prednaročite na platformi za množično financiranje Kickstarter.

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da si niste zapisali ideje ali zadolžitve, pa ste v prenatrpanem urniku na vse skupaj pozabili. Zdaj bo to precej manj verjetno, saj se je na Kickstarterju pojavila naprava Senstone, ki sproti zapisuje vaš govor. Zvočni zapis lahko shranimo v zvočni ali pisni obliki, označimo ga lahko s časom, datumom in lokacijo. Z besedo hashtag določimo kategorijo.

PREBERITE ŠE: Jack žične slušalke naredi brezžične

Naloga Senstona, ki si ga lahko zapnete za rob majice, srajce ali jakne oz. ga nosite kot ogrlico ali zapestnico, je, da glas uporabnika pretvori v digitalno besedilo.

Pred snemanjem moramo zgolj pritisniti na gumb naprave, en pritisk je tudi dovolj, da snemanje ustavimo. Zapis – trenutno omogoča 60-sekundo snemanje v enem delu – na aplikacijo prenese prek povezave Bluetooth (trenutno je Senstone povezljiv z aplikacijo Evernote). Za uporabo ne potrebujete pametnega telefona, vsebine pa se na telefon prenesejo takoj, ko se napravi povežeta. Za zdaj Senstone razume 11 jezikov, če vas ne razume, lahko ponudi le zvočni zapis. Baterija zagotavlja štiri dni avtonomije.

Galerija – Senstone, naprava, ki zapisuje vaš govor:

SenstoneOdpri galerijo

Bluetooth adapter za slušalke Jack Jack žične slušalke naredi brezžične Pametna ure LG Watch Style in Watch Sport Pametna ura LG Watch Style in Sport: Android Wear 2.0 za neodvisnost od telefona Leseno ohišje za Playstation Leseno ohišje za PlayStation Držalo za telefon SelfiFeet SelfieFeet – za snemanje selfijev s stopalom · · · ·