Ferrarija F40 si lahko sestavite iz Lego kock.
V zraku · buzz buzz

Replika Ferrarija F40 iz Lego kock je nastala kot poklon zadnjemu Ferrarijevemu modelu, ki ga je požegnal njegov ustanovitelj Enzo Ferrari. Gre za enega najbolj legendarnih športnih vozil, ki se je vpisal v zgodovino avtomobilizma z zlatimi črkami že leta 1987. In tako kot so Lego kocke brezčasne igrače, je tudi model F40 brezčasen in skorajda 30 let kasneje še vedno obrača poglede. Zato je tak iz Lego kock, ki si ga lahko sestavite sami, logična posledica obeh omenjenih dejstev.

Ferrari F40 je zadnje vozilo, ki ga je pred izdelavo osebno odobril oče Ferrarija Enzo Ferrari. Da gre za veličasten model priča tudi poteza Lega, ki je izdelal pomanjšano repliko avtomobila in v njegovo čast izdelali tudi nekaj unikatnih Lego kosov, kot so vetrobransko steklo in platišča.

Pri izdelavi so Danci tesno sodelovali z znamko iz Maranella zato igrača mrgoli z realističnimi rešitvami in je primerna za staro in mlado. Med drugim je mogoče dvigniti zadnji pokrov avtomobila in odstraniti natančno repliko 2,9-litrskega V8 prisilno polnjenega bencinskega motorja, pobliže si lahko ogledamo tudi notranjost, dvig sprednjega pokrova pa nam bo razkril pomanjšano različico originalnega prtljažnika. Pri Legu pa kakopak niso izpustili niti prepoznavnih dvigajočih se sprednjih žarometov.

PREBERITE ŠE: Ferrari oprhan z UV barvo je bolj seksi kot dekleta, ki perejo avto

Lego različica Ferrarija F40 se bo na prodajnih policah v koščkih znašla 1. avgusta 2015, prednaročila za 90 ameriških dolarjev (preračunanih 81 evrov) vredno igračo pa bodo začeli zbirati že 15. julija. In če že ne morete imeti originala, imejte vsaj najboljši približek tega 478-konjskega italijanskega žrebca, kar ta Lego replika definitivno je.

sada Nenavadno oblikovana sadje in zelenjava, ki posnema oblike živali in ljudi Lace-street-art-2__880 NeSpoon: umetnica, ki urbano okolje odene v čipko iStock_000021542830_Large Trik: Kaj storiti, da modrci brez naramnic ne bodo zlezli ali padli dol? Sport success on sunset background Dobre navade, ki nam bodo vzele 5 minut, a hkrati spremenile naše življenje ·