Tablični računalnik Sharp Aquos Famiredo
V zraku · tehnologija

Potem ko je Apple predstavil 12,9-palčno tablico iPad Pro, je to tudi druge proizvajalce spodbudilo, da so razširili svoje obzorje (beri: zaslon), in eden izmed teh je Sharp. Ta je pripravil tablico Aquos Famiredo s še večjim, že kar gromozanskim 15,6-palčnim zaslonom z ločljivostjo 1366 x 768 slikovnih točk. Zato ne gre za napako, ko jo boste na prodajnih policah našli med tablicami, in ne med televizorji, ter med tablicami, in ne med prenosniki. Njena strojna oprema se namreč lahko kosa s sorazmerno zmogljivim prenosnim računalnikom.

Če smo se pri pametnem telefonu Lenovo Vibe Shot spraševali, ali je to pametni telefon ali fotoaparat, se pri tablici Sharp Aquos Famiredo sprašujemo, ali je to tablični računalnik ali televizija. Zaslon tablice je namreč izjemno velik, kar 15,6-palčni.

Tablica pa ne navduši samo z velikostjo, ampak tudi s programsko opremo. Tako s svojimi tehničnimi lastnostmi steguje lovke tudi po uporabnikih prenosnikov, saj po tej plati marsikateremu že močno parira. Za to skrbita 4-jedrni procesor Rockchip 3188 (preračunava s frekvenco 1,6 GHz) in 1 GB sistemskega pomnilnika. 8 GB se je našlo za vgrajen pomnilnik, ki pa ga lahko razširimo s spominsko kartico microSD. Najdeta se še brezžični povezavi Bluetooth 4.0 in Wi-Fi 802.11 ter microUSB v2.0 vmesnik.

PREBERITE ŠE: Dell z Windows tablico Latitude 12 Rugged Tablet, ki jo lahko mirne duše zabrišete skozi okno

Tablici Sharp Aquos Famiredo je priložen tudi TV-tuner, da lahko z njo uživate ob gledanju svojih najljubših vsebin. Na procesorju ima naložen operacijski sistem 4.4 KitKat, baterija tega 1,9-kilogramskega tabličnega orjaka pa zadošča za skoraj 5 ur neprekinjene uporabe. Za tablico, ki je v bistvu prenosni televizor, morate odšteti (preračunanih) 663 evrov. To je, če se za nakup odločite prek Atlantika, kjer gre v prodajo oktobra, kmalu zatem pa naj bi prišla tudi na staro celino.

Tablični računalnik Sharp Aquos FamiredoOdpri galerijo

Trinity je vaša osebna vetrna elektrrna. Trinity – prenosne vetrne elektrarne, ki napajajo vse od mobilnih naprav do hiše in avtomobila DSC_4982d Slovenci na Kickstarterju Wrio je satovnata zaslonska tipkovnica Wrio – zaslonska tipkovnica, ki bo revolucionirala način kako tipkamo Periferne naprave iz bambusa ECOmp – lesene periferne naprave, ki nastajajo v Sloveniji ·