asdf
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Pred leti so bili zvoki, ki jih je proizvajal naš mobilni telefon, kot v začetkih e-pošta- kul. Danes? Večina jih je zvočni ”spam”. Danes se namreč naš pametni telefon oglaša za vsako figo, kar posledično vpliva na socialno interakcijo, ker nas firbec vedno premaga. Ob toliko aplikacijah in programih je težko vse utišati naenkrat, izklop telefona ali ignoriranje pa ni opcija. Kaj nam preostane? Aplikacija Shhhh.

Na pametnih telefonih se vseskozi nekaj dogaja- ali se nekaj posodablja, ali nam nekdo všečka status, nekaj prilepi na zid, vedno so tu nova e-pošta, pa klici, sms-i, alarmi, opomniki in še veliko drugih stvari, ki vsaka pleni našo pozornost kadarkoli se ji zahoče. In želijo jo takoj! Da bi vsem hkrati “zaprli usta” je bilo sedaj mogoče doseči le s skrajnim ukrepom, izklopom naprave ali “mrkom” na socialnih omrežjih, toda prihod aplikacije Shhhh (trenutno še koncept) ponuja alternativo. Gre namreč za pripomoček, ki utiša vsa obvestila in alarme, ko ne želite, da vas motijo.

Ker čeprav nas telefoni povezujejo, nas tudi desocializirajo, saj razkrajajo žive pogovore in cvrejo našo koncentracijo. Shhhh pa bo poskrbel, da bodo vaši ljubljeni in prijatelji deležni vaše 100% pozornosti. Vse to, ker pametne naprave nimajo manir in nam vseskozi upadajo v besedo in nas silijo, da smo odsotni tam, kjer smo prisotni, kar pa spretno zamaskirajo v občutek pomembnosti.

PREBERITE ŠE: Dorothy – napravica, ki vam omogoča, da s trkom čevljev trikrat zapored naročite pico

Shhhh je iz medmeta prerasel v aplikacijo in postala generalštab za utišanje vseh stvari na ”pametnjakovičih”, ki se non-stop nekaj oglašajo in imajo vedno kaj za pripomnit. Ponuja prilagoditev po meri, kar pomeni, da spremeni nastavitve selektivno in glede na to, kdo ne želite da vas moti in koliko časa. Ko aplikacijo enkrat aktivirate, bo sama opravila z obvestili (npr. na želen in mehek način obvestila kje ste in kdaj boste spet dosegljivi) in dotokom informacij, da boste vi lahko ne samo prisotni, ampak tudi ”prisebni”.

Poleg tega ima sposobnost, da se aktivira sama, ko se nahajate na določeni lokaciji, ki ste jo z GPS koordinatami označili kot ”tiho področje” (npr. faks, šola, hiša od babice in dedka, itd.).


iStock_000045106028_Medium Najboljše aplikacije za študente maxresdefault Google Calendar App: pametnejši ter lepši pomočnik pri organiziranju keezy-drummer Keezy Drummer: brezplačna iPhone aplikacija za bobnanje shortcut Shortcut: aplikacija, ki na dom pripelje frizerja ali brivca ·