cover-id-range
Utrip mesta · mobilno

Le redko je mogoče prihodnost videti in občutiti tako neposredno kot na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu, kjer je Volkswagen po mnenju mnogih naredil ključen korak. Na trg je namreč ponudi vozilo Volkswagen ID.3, ki je cenovno tako zelo blizu običajnim vozilom z motorji na notranje izgorevanje, da zna prepričati marsikoga, ki mu je bila ideja o električnem avto le povšeči. Njegova osnovna cena bo namreč nižja od 30.000 evrov. Z različnimi spodbudami ter subvencijami pa se zna spustiti tudi nižje. V polje, kjer je električni avtomobil popolnoma logična izbira.

Volkswagen ID.3 se ob lansiranju na trg obnaša znamki primerno – torej ljudsko ter drugim konkurentom, tudi Tesli, meče rokavico in postavlja navidezno letvico, ki jo bo potrebno doseči. Z dosegom tudi do 550 kilometrov izniči različne argumente o tem, da električni avtomobil ni popolnoma vsakodnevno uporaben - z njim se boste tako brez težav odpeljali na izlet na morje. Zgodovinski mejnik pa postavlja predvsem s ceno. Kupci se bodo namreč lahko dobesedno odločali med elektriko in “bencinom”. Izbira pa ob mnogih adutih električnih vozil ne bo težka.

Volkswagen je na IAA predstavil tudi študije, ki v veliki večini (in relativno nespremenjeno) prihajajo na ceste v naslednjih 4 letih. Tako so predstavili čudežno prostorni SUV z imenom ID. CROZZ, kot ikono med enoprostorci jutrišnjega dne opevanega ID. BUZZ, avantgardno limuzino ID. VIZZION in kralja peščenih plaž ID. BUGGY. Tako se na avtosalonu IAA 2019 sedanjost preliva v prihodnost. To je začetek nove dobe znamke Volkswagen in avtomobilske mobilnosti.

Za Volkswagen je pestra že sedanjost!

Zdi se, da je prav Volkswagen med vsemi proizvajalci izbral pravi trenutek za resen naskok na električni prestol. Medtem ko se je bavarski BMW električne mobilnosti inovativno lotil pred dobrimi 6 leti z linijo i in v zadnjih letih zaspal, Audi cene vstopnih električnih modelov po premijsko napihnil, Mercedes pa tej filozofiji sledil, je prav Volkswagen tisti, ki je izbral pravo pot. To je dosegljivost električnega vozila množicam in svojo paletno električnih vozil nagradil na tri: Volkswagen UP, e-Golf in ID.3

Zatresel se je trg rabljenih električnih vozil.

V letu 2020 poleg ID.3 na trg prihaja kopica električnih vozil različnih proizvajalcev, ki bo tako zelo zanimiva in konkurenčna običajnim. Na to se je že odzval trg rabljenih električnih vozil, kjer cene v zadnjem letu drastično padajo, in sicer na raven, kjer dve leti stara vozila izgubljajo tudi več kot 50 % nabavne vrednosti. Več si preberite v našem zapisu!

Uvajanje elektrificiranega voznega parka ne bo brez težav.

Električni vozni park bo zaradi potez velikih proizvajalcev začel rasti z nesluteno hitrostjo, kar bo vsekakor povzročilo izjemen zalogaj za vse tiste, ki bodo ali so odgovorni za postavitev velikega omrežja polnilnic. Prav tako pa zna to predstavljati izjemen izziv vsem elektro podjetjem, ki se bodo srečala z ogromnim številom zasebnih odjemalcev s povečano potrebo po električni energiji. Že danes se nemalokrat zgodi, da je električna polnilna naprava zasedena in je potrebno avtomobil polniti doma ali izbrati drugo polnilno postajo. Ob povečanju za le nekaj odstotnih točk pa bo polnjenje ob obstoječi infrastrukturi praktično nemogoče.


Volkswagen I.D. Crozz Volkswagen I.D. Crozz: električni križanec, ki ti pomežikne Volkswagen I.D. Volkswagen I.D. Vizzion Concept: futuristi, to bo vaš naslednji avto Volkswagen I.D. Buzz CES 2018: Volkswagen I.D. Buzz bo poganjala NVIDIA Volkswagen ID. Buggy Volkswagen ID. Buggy: off-road na okolju prijazen način · ·