cover-psihopat
V zraku · odnosi

Ni vprašanje ali ste psihopat, vprašanje je kolikšen! Medtem, ko nam Hollywood slika portrete značilnih psihopatov kot serijskih morilcev, so psihopati lahko izjemno drugačni. Pravzaprav so mnogi med njimi uspešni poslovneži in verjamemo, da jih tudi v poznate. Vprašanje, ki se postavlja pa je: koliko psihopata je v vas?

Biti psihopat v tem modernem svetu je lahko celo izjemna prednost in vsekakor se za ta profil osebnosti kvalificira 1% prebivalstva, med katerim so velikokrat prav uspešni podjetniki, ki naj bi predstavljali med 3% in 22% vse populacije psihopatov. A je prej kot izjemno uspešnih več tistih, ki so na meji družbe. Po študiji Behavioral Sciences & Law se namreč kar 15 odstotkov vseh zapornikov v ZDA smarta za psihopate.

Tudi zato obstaja izjemna verjetnost, da ste se s psihopatom srečali večkrat, a ga niste prepoznali. Ne glede na to, ali se ukvarjate z uspešnim prodajalcem ali brezobzirnim direktorjem, tukaj je so glavna vprašanja, s katerimi prepoznamo, da je se ukvarjate s psihopatom in slednji so mogoče prav tisti, ki vam bodo resnico spregovorili tudi o vas. Če si boste na slednja vprašanja odgovorili v veliki večini pritrdilno, potem vam v nadaljevanju ponujamo nekaj e-vprašalnikov s katerimi se boste lahko delno samo diagnosticirali.

Kontrolna vprašanja:

1. Imate površinski šarm in karizmo?!
2. Imate izjemno dobro ali celo veličastno samopodobo?!
3. Ali vam je zlahka dolgčas in ste nenehno iščete nove stimulacije?
4. Ali ste patološki lažnivec?
5. Ali ste zviti ali manipulativni?
6. Ne čutite obžalovanja ali krivde?
7. Ali mnogi ljudje mislijo, da ste plitki?
8. Nimaš sočutja?
9. Težko nadzorujete svoje vedenje?
10. Raje jemljete kot dajete!
11. Ali imate preteklo promiskuitetno vedenje in čudne spolne fantazije?
12. Ali ste imeli veliko “zakonskih” odnosov?
13. Nimate dolgoročnih načrtov in ciljev?!

To so le nekatera kontrolna vprašanja – in če imate dvom o svoji osebnosti, lahko bolj temeljita odgovore dobite preko teh dveh vprašalnikov!

V kolikor še vedno niste prepričani, pa lahko preverite ta naš prispevek in ugotovite ali opravljate poklic, ki je najbolj pogost prav med psihopati!


Kaj ti delaš? To je 10 služb, ki zelo privlačijo psihopate Kaj ti delaš? To je 10 služb, ki zelo privlačijo psihopate blitzway-hannibal-top-1016170-1280x0 Takšno glasbo najraje poslušajo psihopati shutterstock_529454158 7 ključnih lastnosti, po katerih prepoznaš psihopata theshiningHS Ljudje, ki ostanejo prijatelji s svojimi bivšimi, so morda psihopati