silvestrske predstave 2016 silvestrovanje v gledališču
Kulturni izbor · odri

Želite nekoliko drugačno silvestrovanje? Potem se lahko odpravite na silvestrovanje v gledališču. Silvestrovalo se bo namreč tudi na gledaliških in opernih odrih. V Ljubljani nas tako vabijo na opereto in različne predstave, v Mariboru na opero ter v Mengšu na komedijo. Tukaj so najboljše silvestrske predstave 2016!

Silvestrske predstave 2016 – silvestrovanje v gledališču:

Ana Karenina

Jovanovićeva odrska priredba znamenitega Tolstojevega romana Ana Karenina iz leta 1878 v veliki meri ohranja kompleksno romaneskno zgodbo, a vendarle na odru ustvari dramo, ki izzveni izjemno sodobno. Zgodba o veliki neobvladljivi ljubezni, ki trči ob številne zunanje pa tudi ob nekatere notranje ovire, je zgodba o posamezniku in o družbi, v kateri ni prostora za tiste, ki se ne držijo pravil. Ljubezen, ki trešči v življenje uglajene plemkinje, soproge in matere Ane Karenine, je prevelika za družbo in njeno dvojno moralo, za njene rigidne (tudi nepisane) zakone, za njeno ozkosrčnost in neprizanesljivost.
Režija: Dušan Jovanović
31. decembra ob 19.00 / SNG Drama Ljubljana

Netopir

Zgodba intrig, maskiranja, nenadnih zapletov in razpletov v razkošnih kostumih, poimenovana Netopir, je operetni biser, znamenita mojstrovina ‘kralja valčkov’ Johanna Straussa ml., ki je do danes po vsem svetu dosegla že na tisoče uprizoritev, in verjetno ni opernega odra, na katerem ta opereta ne bi v vsej svoji razkošnosti prikazala radoživosti takratnega dunajskega meščanstva. Pod režijo se je po dolgih letih ponovno podpisal Zvone Šedlbauer, priznani slovenski režiser, ki je poleg režiranja v vseh slovenskih gledališčih del svoje kariere posvetil tudi operni umetnosti.
Režija: Zvone Šedlbauer
31. decembra ob 19.00 / SNG Opera in balet Ljubljana

Turandot

Puccinijeva zadnja opera Turandot (1924), ki je ostala nedokončana zaradi skladateljeve prezgodnje smrti, s svojo celovito estetiko predstavlja konec in zadnji pravi vrhunec obdobja velike italijanske operne tradicije belkanta. Skladatelj je s svojim poslednjim opernim delom, v katerem na novo zaživi duh starodavne Kitajske, želel odkrivati nove glasbene svetove, ki jim bomo lahko prisluhnili v produkciji mariborske Opere. V zgodbi o kruti kitajski princesi Turandot še posebej izstopajo solistične točke Turandot, sužnje Liù in ne nazadnje tudi ena izmed najslavnejših tenorskih arij v izvedbi princa Calafa Nessun dorma.
Režija: Filippo Tonon
31. decembra ob 17.00 / SNG Maribor

PREBERITE ŠE: Silvestrovanje na prostem po Sloveniji 2017: kdo bodo nastopajoči?

Bunderla & Godler šov

Odštekan radijski duet se znajde pred hudim izzivom: preživeti dan v etru brez posnetih plošč in reklam, brez gostov in opreme, z dvema mikrofonoma in enim izjemno tečnim šefom na telefonski liniji. Kako zvenijo različni svetovni hiti v izvedbi dveh svetovnih norcev, ali moraš biti za branje novic na tekočem zgolj z informacijami ali tudi s pijačo in ali res obstaja nekaj z imenom fiju-gumb – vse to bomo lahko izvedeli v neukročeni komediji dueta Bunderla in Godler. Za silvestrovo se jima lahko pridružimo v boju s časom, treznostjo in šefom, v maratonu glasbenih hitov, improviziranih reklam in resnično čudnih gostov.
Režija: Jure Karas
31. decembra ob 19.00 / Kulturni dom Mengeš

Čudežna terapija

Kadar v zakonu hudo škriplje, prideta človeku na misel vsaj dve zelo različni rešitvi: ločitev ali obisk zakonske posvetovalnice oziroma psihoterapevta. Tako se tudi Jana in Valentin Dorek, par srednjih let z dvema skoraj odraslima otrokoma, namenita reševati zakonsko barko, ki neusmiljeno tone. Njuna psihoterapevtka jima postreže s celo vrsto različnih psiholoških vaj za izboljšanje komunikacije, ki pa po prvih obotavljajočih se korakih sprožijo medsebojno obtoževanje. Bo mirovna misija uglajene in obupane psihoterapevtke uspela ali pa bo s svojimi metodami vred končala kot stranska škoda vojne zakoncev Dorek?
Režija: Tijana Zinajić
31. decembra ob 19.00 in 21.00 / MGL


Premiera: Stari klovni v SNG Nova Gorica Premiera: Stari klovni v SNG Nova Gorica še vedno mame siti teater btc V SiTi Teater BTC prihaja komedija Še vedno mame bella figura 11 Bella figura: Nova resnično zabavna komedija v MGL Dej, ne govor Dej, ne govor: Gledališka predstava brez besedila v Slovenskem ljudskem gledališču Celje · · · · · · · ·