Silvestrovo v operi
Kulturni izbor · odri

Silvestrovo lahko preživite tudi v gledališču. Naša gledališča in operi namreč za silvestrovo ponujajo kar nekaj odličnih predstav ali produkcij, s katerimi boste vstopili v novo leto. Tukaj so odlične silvestrske predstave 2017, ki obetajo spektakularno silvestrovanje v gledališču.

Celovečerna enodejanka
Zid, jezero

Dogajanje je postavljeno v dnevno sobo, ki sta jo zakonca Rudi in Lidija že davno pregradila z zidom, zdaj pa vsak svojemu obiskovalcu pripovedujeta o dramatičnih dogodkih izpred štirinajstih let, ki so usodno zarezali v njuno življenje in ga za vselej spremenili.

Režija: Miloš Lolić

31. decembra ob 19.00 / SNG Drama Ljubljana

Glasbena komedija
Glorious!

Svetovno uspešna glasbena komedija Glorious! temelji na resnični zgodbi najslabše sopranistke vseh časov Florence Foster Jenkins (1868–1944). Odštekana glasbena komedija, ki proizvaja »salve smeha in na tone sproščenega vzdušja«.

Režija: Krešimir Dolenčić

31. decembra ob 18.00 / SNG Maribor

Komedija
Žalujoča družina

Mojster karakterne komedije Branislav Nušić je svojo kritično ost usmeril v pokvarjeno, sprenevedavo in povampirjeno družbo oziroma družino, ki se po stričevem pogrebu zbere na njegovem domu in v kateri je vsak od tako imenovanih »sorodnikov« prepričan o tem, da je prav on neizpodbitno upravičen do dediščine.

Režija: Igor Vuk Torbica

31. decembra ob 19.00 / Prešernovo gledališče Kranj

Glasbeno-plesni večer
Silvestrski sijaj

Prisluhnili boste klasični glasbi in zimzelenim melodijam v izvedbi osemčlanskega ansambla CelloArt, ki ga sestavljajo priznani violončelisti orkestra Slovenske filharmonije; s klasičnimi baletnimi in sodobnimi plesnimi koraki pa jih bodo pospremili solisti Baleta SNG Maribor v koreografiji Valentine Turcu.

31. decembra ob 20.30 / Gledališče Koper

Silvestrovo v operi

Ljubljanska Opera bo v leto 2018 vstopila v velikem slogu – z razkošnim silvestrskim večerom. Klasični balet Labodje jezero bo pospremila slavnostna novoletna večerja, po novoletni zdravici pa se bo na odru začel gala ples ob živi glasbi. Za dobro vzdušje bo poskrbela izjemna pevka Nuška Drašček Rojko s svojo glasbeno skupino.

31. decembra ob 18.30 / SNG Opera in balet Ljubljana


Ferdinand von Schirach Premiera: sodobna drama Teror v Prešernovem gledališču Kranj press-MOSKI BRLOG-foto-babnik-highres (1) Premiera: songkomedija Moški brlog v Slovenskem ljudskem gledališču Celje bogmasakra_fotografija_pr Premiera: črna komedija Bog masakra v SNG Maribor peter klepec_nosilna-01 (1) Otroška predstava: Peter Klepec ali Kako postaneš pravi junak · · · · · · ·