Mavrični sir za žar
Utrip mesta · kulinarika

S sezono piknikov prihaja tudi sezona sira za žar, ki je v poletnih mesecih super ideja za pripravo hitrega kosila. In če pri nas tovrstne sire ločimo predvsem po proizvajalcih, vam v restavraciji s hitro hrano Kala postrežejo toast z mavričnim sirom za žar, ki je gotovo najbolj fotogeničen sir za žar na zemeljski obli.

Sir za žar je nepogrešljivi del vsakega piknika. In saj ne, da bi potrebovali dodaten razlog, da si ga privoščite, a v hongkonški restavraciji s hitro prehrano Kala vam pripravijo sir za žar v barvah mavrice, ki je prav posebno kulinarično doživetje. Barv ne dosegajo s pomočjo jedilnih barv, ampak vmešavanja sivke (modra), bazilike (zelena), paradižnika (rdeča) in kombinacije štirih sirov: mocarele, čedarja, ementalca in grojera (rumena). Za toast s tovrstnim sirom morate odšteti nekaj manj kot 5 evrov (42 HKD).

PREBERITE ŠE: Bi pokusili sladoled, zavit v zlato?

Sir za žar sicer spada med sveže sire. Gre za polnomastni sir iz pasteriziranega kravjega mleka, narejen tako, da se med segrevanjem ne raztopi, zato ga lahko mirne duše obračate na žaru ali vroči ponvi. Med pečenjem se struktura zmehča, s toplotno obdelavo pa razvije prijeten okus in aromo, pri tistem izza pulta Kala Toast pa se med vašimi usti in sirom pne še sirna mavrica.

Mavrični sir za žarOdpri galerijo
10478173_302426289918673_8671490028139981743_n Cubiton® je vrhunsko francosko vino v kocki Superior Pomorandza 1000x600px Fructal Superior – modra odločitev za 100% užitek Največja čokolada na svetu Največja čokolada na svetu danes v Radovljici! Vosek na jabolkih Kako s sadja odstranimo vosek? ·