sirove_pite
Utrip mesta · kulinarika

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine: žlica olivnega olja, čebula, 6 strokov česna, repki svežih kozic, listnato testo, 4 žlice masla ali margarine, 10 dag sveže puste skute, 4 jajca, pol skodelice težke smetane, 50 dag naribanega sira (gauda), drobnjak, sol

Priprava: Pečico predhodno segrejemo na 175 ° C. V veliki ponvi, na katero smo dali žlico olja, prepražimo čebulo in česen, da se zmehčata in dodamo kozice. Pražimo od 2 do 4 minute. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. V veliki skledi zmešamo vse sestavine, ki jim dodamo česen in čebulo. Nekaj sira pustimo za posip na koncu. Vzamemo pekač za mafine, ga obložimo s papirjem za peko in listnatim testom ter vanje damo zmes. Po vrhu posujemo preostanek sira. Pečemo v prej ogreti pečici 20 do 25 minut oz. dokler ne postane zlato rjave barve. Okrasimo s češnjevim paradižnikom in vejico začimbe po lastnem okusu. Če nimamo pekača za mafine, lahko pito naredimo tudi v enem pekaču.

V kolikor želite oddati svoj glas za sirove pite s kozicami in paradižnikom, izpolnite spodnji obrazec.

Nagradna igra poteka od 21.10. do 31.12.2013. Nagrajenec ali nagrajenka bo o prejemu nagrade obveščen/a preko elektronske pošte.
Nagradna igra se izvaja v skladu s splošnimi pogoji objavljenih na teh straneh.

 

recept_1_pijane_kroglice Novoletne kroglice sirov_fondi Sirov fondi Untitled-1 Merci – prepusite se užitkom img2382-copie Magično, čarobno, gurmansko pri Oliviers&Co. · ·