ŠKODA Kamiq
Utrip mesta · mobilno

Na slovenski trg je zapeljala najnovejša ŠKODA Kamiq, z njim pa so se podjetju odprla vrata v segmente, v katerih do zdaj niso bili prisotni. Kamiq je simpatičen urbani SUV, ki pooseblja duh podjetja ŠKODA, pri ustvarjanju avtomobilov z veliko prostora, občutkom za varnost, pametnimi rešitvami in privlačno ceno.

Po velikosti se ŠKODA Kamiq uvršča v A0-SUV segment in je po dolžini primerljiva z modelom Fabia Combi, od modelov Karoq in Scala, pa je za približno 10 centimetrov krajša. Za Kamiqa bi lahko celo rekli, da je kot ŠKODA Scala, le da je dvignjen in malenkost kompaktnejši. Na voljo ima med 400 in 1395 litri prtljažnega prostora, s tem pa se lahko Kamiq pohvali s trenutno največjim osnovnim prtljažnim prostorom v razredu. Poudarke novega ŠKODA Kamiqa lahko zasledimo še pri asistenčnih sistemih, povezljivosti, varnosti, višjem položaju sedenja, devetimi zračnimi blazinami in novi zasnovi notranjosti.

Vizualne značilnosti, ki poudarijo dizajn Kamiqa so robustni detajli, luči LED z dinamičnimi smerniki, izrazite bočne linije, višja oddaljenost od tal in do 18-palcev velika platišča. Nekatera izmed platišč imajo tako imenovan Aero dizajn, ki pripomore k manjši porabi goriva. Notranjost ima novo zasnovo, ki smo jo predhodno že srečali pri modelu Scala. Informacijsko-zabavni sistem omogoča široko podporo povezljivosti, pri višjih nivojih opreme na voljo celo digitalno asistentko Lauro, ki jo prikličemo zgolj s frazo “Okay Laura”.

V pričetku prodaje bo imela ŠKODA Kamiq na voljo tri bencinske motorje, kasneje pa se jim bo pridružil še motor, ki bo za pogon uporabljal stisnjen zemeljski plin. Na voljo bo od 90 do 150 konjskih moči. Dizelski motor, 1,6-litrski TDI, bo imel 115 konjskih moči. Na voljo bosta ročna menjalnika s 5, oziroma 6 prestavami in samodejni menjalnik DSG s sedmimi prestavami. ŠKODA Kamiq je na voljo od 15.382 evrov dalje.

Galerija: ŠKODA Kamiq

ŠKODA KamiqOdpri galerijo

BMW serije 2 Gran Coupe Novi BMW serije 2 Gran Coupe: različica za “plitke” žepe Volvo XC40 Recharge Volvo XC40 Recharge: prvi popolnoma električni Volvo 20191011_02_02 Toyota LQ: avtomobil, ki bo poskrbel za vaše čustvene potrebe Volkswagen Passat Novi Volskwagen Passat: večna klasika postaja še močnejša! ·