ŠKODA Kodiaq RS
Utrip mesta · mobilno

Govorice so se spet izkazale za resnične in pred nami je najbolj ‘napiljen’ češki SUV, ŠKODA Kodiaq RS. Medved z RS-oznako že na prvi pogled deluje agresivno, to pa še dodatno poudarijo 20-palčna platišča in markantni izpušni nastavki.

ŠKODA Kodiaq RS se je predstavil v vsej svoji mišičasti postavi. Na prvi pogled se ne razlikuje veliko od različice Kodiaq Sportline, kar največje pristaše znamke ŠKODA morda pusti malce ravnodušne. A čeprav se RS pretirano ne razlikuje od različice Sportline, je vsebina pod pokrovom tista, ki prepriča. Nadgrajena ni bila zgolj fizična podoba Kodiaqa, temveč tudi njegovo bistvo –motor.

ŠKODA Kodiaq RS ima 2-litrski dizelski motor z dvojno turbino. Premore 236 konjskih moči, da pa se zaradi večje moči lažje ustavi, so nadgradili še zavorni sistem. Hitri Kodiaq bo imel tudi nekaj več opreme. Žarometi bodo popolnoma v LED-tehnologiji, pred voznikom bodo na voljo digitalni prikazovalniki, prenos pa bo speljan na vsa štiri kolesa. Pri znamki ŠKODA bomo prvič priča sistemu Dynamic Sound Boost, ki umetno poveča hrup motorja v potniški kabini glede na izbrani vozni način. Kodiaq se je predstavil na avtomobilskem salonu v Parizu in ne bo dolgo trajalo, ko ga bo moč zaslediti tudi na cesti.

Galerija slik: ŠKODA Kodiaq RS

ŠKODA Kodiaq RSOdpri galerijo

Saleen S1: superšportni 'Yenki' Saleen S1: superšportni Jenki Novi Audi e-tron Audi e-tron – 10.000 naročil v prvih dneh – bo to ena največjih električnih uspešnic Kahn Land Rover Defender Flying Huntsman 6X6 Pickup Kahn Land Rover Defender Flying Huntsman 6X6 Pickup: ste že kdaj videli bolj odštekanega pick-upa? Hyundai i30 Fastback N Hyundai i30 Fastback N: še tretji član družine ‘N’