ŠKODA OCTAVIA RS iV
Utrip mesta · mobilno

ŠKODA OCTAVIA RS iV je postala prvi športni avtomobil znamke ŠKODA, ki ga poganja priključni hibrid.

Elektrificirano ŠKODO OCTAVIO RS iV poganja priključni hibrid, ki ga sestavljata 1,4-litrski bencinski motor in elektromotor z močjo 85 kW. Skupna moč hibrida znaša 245 (180 kW) konjskih moči, kar je dovolj da pospeši od 0 do 100 km/h v 7,3 sekundah in doseže najvišjo hitrost 225 km/h. Po številkah gre za najbolj ekološko različico OCTAVIE RS, ne pa za najhitrejšo. Le te bosta prišli kasneje v letu in imela 2,0-litrski bencinski oziroma 2,0-litrski dizelski motor. Priključno hibridna OCTAVIA RS bo imela dovolj električne energije za do 60 kilometrov dolgo pot, energija pa je shranjena v bateriji s kapaciteto 13 kWh.

Za polnjenje baterije bomo na gospodinjski vtičnici potrebovali 6 ur, v primeru močnejše polnilnice pa bo baterija polna v 3,5 urah. V primerjavi z običajno OCTAVIO ima OCTAVIA RS agresivnejše odbijače, značilne podolgovate LED-luči za vožnjo v megli in 18-palčna platišča, ki jih lahko nadgradimo z 19-palčnimi. V notranjosti bomo našli nekaj vstavkov, ki imitirajo karbonska vlakna, usnjen športni volan, športne sedeže in nepogrešljiv logotip RS.

Galerija: ŠKODA OCTAVIA RS iV

ŠKODA OCTAVIA RS iVOdpri galerijo

Prenovljeni Mercedes-AMG E 53 (2021) Prenovljeni Mercedes-Benz E (2021): prenova, ki je več kot le kozmetični popravek Alfa Romeo Giulia GTA Alfa Romeo Giulia GTA: oznaka GTA se je vrnila, podpira jo 540 konjskih moči! Renault Morphoz Renault Morphoz: električni koncept, ki se lahko fizično spreminja shutterstock_1392854807 Menjava pnevmatik 2020: kdaj moramo letos menjati gume (letne in zimske)? · ·