Škoda Vision E Coupe Crossover Concept
Utrip mesta · mobilno

Škoda želi svetu dokazati, da še zdaleč ni le Volkswagnova znamka ”S-Budget”. Bodo Čehi svojo karavano v prihodnosti dopolnili s križancem? Škoda Vision E Coupe Crossover Concept je vsekakor vozilo, ki bi ga želeli imeti v svoji garaži.

Športni terenec v vsako garažo? Avtomobilske znamke druga za drugo svoj voznik park dopolnjujejo s križanci. Svojega v svoje vrste očitno dodaja tudi češka Škoda, ki je na avtosalonu v Šanghaju predstavila koncept Škoda Vision E Coupe Crossover.

Električni športni križanec s potezami kupeja in panoramsko streho s sončnimi kolektorji ne pomeni nujno napovedi serijskega križanca, zato pa Škoda do leta 2025 napoveduje pet elektrificiranih vozil. Prvega bodo predstavili leta 2020, kmalu za tem, ko pride Škoda Superb kot priključni hibrid. ‘Šanghajski’ koncept krasijo štirje individualni in elektronsko nastavljivi sedeži, vsak potnik pa ima svoj infozabavni sistem in brezžični polnilnik v vratih. Sončni paneli na strehi so zadolženi za napajanje zračnega sistema, ki ohlaja potniško kabino, ko je avtomobil izpostavljen soncu (razgreta notranjost bo torej kmalu stvar preteklosti). Za avtonomijo skrbi litij-ionska baterija s 500-kilometrskim dosegom na polnjenje. Elektromotor zmore 301 KM (225 kW) in najvišjo hitrost 180 km/h.

PREBERITE ŠE: Audi E-tron Sportback: Audijevo prihodnost je začrtal Slovenec

Škoda Vision E Coupe Crossover Concept ima vgrajeno tretjo stopnjo avtonomne vožnje (od predvidenih petih), kar pomeni, da voznik še lahko vozi sam, sicer pa je avto zmožen samostojne vožnje v gneči in na avtocestah, prostoročnega parkiranja in določenih drugih manevrov. Tako kot koncept Audi E-tron Sportback so tudi Čehi dali poudarek na rabo luči LED.

Galerija – Škoda Vision E Coupe Crossover Concept:

Škoda Vision E Coupe Crossover Concept Odpri galerijo
Audi E-tron Sportback Audi E-tron Sportback: Audijevo prihodnost je začrtal Slovenec Lada 4х4 40th Anniversary Edition Legendarna Lada Niva za svojih 40 let dobila jubilejno različico Genesis GV80 Genesis GV80 – tudi Genesis ima zdaj svojega SUV-ja Nissan Rogue Trail Warrior Nissan Rogue Trail Warrior: kjer se pot za večino konča, se zanj šele začne · · · · · ·