Monoobrv
V zraku · buzz buzz

Lepotni ideali so povezani z našo kulturo, kar pomeni, da so predstave o tem, kaj je zapeljivo, zelo različne. Sestavili smo seznam skrajno nenavadnih stvari, ki se jim v naši kulturi izogibamo, drugje pa so lepotni ideal.

Kakšne nenavadne stvari ponekod veljajo za simbol lepote?

Krivi zobje (Japonska)

Na zahodu častimo ravne zobe, poravnane v nesporno naravnano črto. Na Japonskem pa je zgodba popolnoma drugačna. Krivi zobje ali po njihovo yaeba so pravi lepotni ideal. Mnoga dekleta obiskujejo zobozdravnika, ki jim pomaga zobe postaviti v želeno formacijo.

Debelost (Mavretanija)

V Mavretaniji fitnes zvezde ne bi imele nobene možnosti dobiti moškega. Debelost je tam namreč kraljica lepotnih idealov. Mnogi starši svoja dekleta pošljejo v posebne kampe, kjer pojejo do 16.000 kalorij na dan.

Svetla polt (Kitajska, Tajska)

Na Kitajskem in Tajskem svetla polt velja za resničen ideal lepote. Mnogi so s tem tako obsedeni, da na plaži zakrijejo vsak milimeter svojega telesa, vključno z obrazom. Malo nepriročen lepoten ideal, glede na visoko količino sončnih dni v teh dveh državah.

Dolg vrat (Burma)

Ena izmed regij v vzhodni Burmi se je v preteklosti imenovala “država ženskih žiraf”.  Ime se nanaša na pleme Kayan, kjer si ženske umetno podaljšujejo vrat. Bolj kot ima ženska dolg vrat, lepša naj bi bila.

Monoobrv (Tadžikistan)

V določenih regijah Tadžikistana je monoobrv znak lepote. Dekleta, ki jih narava ni obdarila s tem veseljem, si monoobrv preprosto narišejo.


in-real-life-hed-2017 Kako bi bilo spletno nadlegovanje videti v resničnem življenju? shutterstock_282080363 13. oktober: danes je dan brez modrca shutterstock_454662040 Drugi premik ure 2017: kdaj premaknemo uro na zimski čas? 35484C2300000578-3641671-image-a-178_1465938511850 15 diamantov kraljice Elizabete II., ki vas bodo sezuli · · ·