Skrita plaža v Mehiki
Utrip mesta · destinacija

Skrita plaža v Mehiki je še en dokaz, kako veliko moč ima mati narava, ki je iz kraja, ki ga je pred leti uničila eksplozija, izoblikovala nekaj prekrasnega.

Otoki Meriatas se nahajajo nekaj kilometrov od obale Puerto Vallarta v Mehiki, kjer so nastali pred več tisoč leti s pomočjo vulkanske aktivnosti. Danes so skupina manjših in nenaseljenih otokov, ki se lahko pohvalijo s prekrasnimi razgledi in zelo pestrim morskim življenjem. Zaradi njihove nenaseljenosti jih je v začetku leta 1900 začela uporabljati mehiška vlada, in sicer kot kraj, na katerem je vojska izvajala različna testiranja, predvsem eksploziva. To je na otokih pustilo številne luknje, v katerih so nastale številne jame in kamene formacije. Šele v 60. letih preteklega stoletja je vlada prenehala s testiranjem in enega od otokov razglasila za narodni park, ter ga s tem zaščitila pred ribarjenjem, lovom in ostalimi človeškimi aktivnostmi, ki bi mu lahko škodile.

Otok si je v prihodnjih letih opomogel, plima pa je prinesla tudi pesek in s časom ustvarila prekrasno skrito plažo Hidden beach ali Playa del Amor. Dostop do nje ni enostaven in morda ne bo primeren za navadnega turista. Za obisk plaže je potrebno dovoljenje in ko vas enkrat s čolnom pripeljejo do otoka, je treba do plaže priplavati skozi podvodni tunel, ki se odpre v eno najlepših plaž na svetu.

Skrita plaža v MehikiOdpri galerijo
metro-cover 12 najlepših metro postaj v Evropi Verona za romantike cover-muzeji 10 najzanimivejših evropskih galerij in muzejev, ki si jih lahko ogledamo brezplačno Tunel ljubezni v Ukrajini Pravljični tunel ljubezni v Ukrajini · ·