brooklyn-aeIjp_uVF6Y-unsplashBW
V zraku · odnosi

Nujno branje za vse pare!

Kirstie Taylor, coach za razmerja in zmenke, ki pomaga mladim ženskam in moškim, da hodijo na zmenke z več zavedanja in razumevanja do sebe ter sveta, je na spletnem omrežju Thought Catalog delila izvrsten zapis, ki bi si ga morali prebrati vsi, ki v partnerskih odnosih (pre)hitro obupajo.

———

Nekoč sem bila v razmerju z moškim, ki ga bomo klicali Brad. Brad je nekega dne z navdušenjem prišel do mene. “Dajva rešiti teh 36 vprašanj, ki jih je objavil New York Times,” je rekel. “Morala bi ustvariti globoko intimnost med dvema osebama.”

Čustveno bitje, kot sem, sem bila takoj za.

Raziskovalci, ki so zasnovali ta vprašanja, so trdili, da bi se glede na ta vprašanja morali dve osebi zaljubiti. Začnejo se lahkotno in preprosto, počasi pa se poglabljajo.

Z Bradom sva torej poskusila. In čeprav so nama vprašanja pomagala bolje razumeti drug drugega na globlji ravni, in čeprav sva podelila nekaj solz, se nisva zaljubila.

Zgrozila sem se; ko sva se razšla, sem pomislila na ta vprašanja. Zdelo se mi je, kot da je Brad pokukal v mojo dušo, se ozrl naokoli in se odločil, da to ni zanj. Pomislila sem: “Hej, tega ne delim kar s komerkoli!”

Toda to je bilo pred dvema letoma. In čeprav se nisva zaljubila, sem imela veliko moških, da bi ga nadoknadila. Sedem, če smo natančni. Sedem moških, ki so takrat trdili, da me bodo ljubili do konca sveta.

Zakaj sem torej samo z enim moških? Zakaj ta moški, ki ga imenujem za svojega, prevladuje nad drugimi?

No, očitno je imelo vsako neuspešno razmerje svoje edinstvene pomanjkljivosti.

Morda je boljše vprašanje, zakaj verjamem v ljubezen, ki se mi tokrat ponuja?

“Ljubiti” je edinstvena sposobnost, okoli katere lahko zavedanje ustvarimo samo ljudje. To je umetnost, kjer lahko izboljšamo svoje veščine. Kot je dejal avtor Gary Chapman: “Zaljubiti se je enostavno. Ostati zaljubljen, to je izziv.”

Toda, da ostaneš zaljubljen, se moraš odločiti: ko bo razmerje na dnu, ko bomo dvomili, bomo še vedno izbrali ljubezen? Smo to pripravljeni storiti tudi, če nas nekega dne druga oseba ne bo več izbrala?

Negotovost v ljubezni je strašljiva.

Kako lahko vemo, da bo nekdo dober partner? Oče? Soigralec binga, ko se bomo upokojili?

Kako lahko vemo, da ne bomo izdani? Da naša srca ne bodo pomendrana? Da naša ljubezen ne bo izkoriščena?

Odgovor je prekleto preprost: ne moremo!

Ne vemo, kako se bodo odvijala naša življenja, in to je še kako res, še posebej, ko pride do ljubezni.

Toda to, da ne moremo biti prepričani, še ne pomeni, da ne moremo poskusiti.

“Ljubiti” je izbira, je odločitev! Najdemo osebo, zaradi katere nam srce zapoje in v družbi katere resnično uživamo. Razumemo se, lahko vidimo, da se skupaj postaramo. Zato jih izberemo, izberemo, da bomo z njimi preživeli življenje. Ampak to ne bo zadnjič, ko jim bomo morali izbrati!

Prišlo bo namreč do dvomov. Ljudje nas bodo prizadeli ali razočarali. In takrat je naša izbira del naše zmožnost in pripravljenosti, da se prebijemo skozi neizogibne padce, saj to, da smo z njimi, preseže vse ostalo!

Slišim besede mojega trenutnega partnerja: “Ljubim te in želim biti s tabo za vedno!” Toda kako naj vem, da so njegove besede resnične? Ne morem. Lahko pa zaupam, da me je izbral, da se je odločil zame, in to je največji del te enačbe, imenovane ljubezen.

Izbral je mene. Jaz sem izbrala njega. To je enako, upam, trajni ljubezni!

Imava odprto in iskreno komunikacijo, skrbiva drug za drugega. Oba imava sposobnost, da se pogovarjava o svojih čustvih, strahovih in spoštovanju, ki ga imava drug do drugega. Priznavava, da bodo prišli tudi težki časi, toda prepričana sva, da imava vse, kar potrebujeva, da jih prebrodiva.

Za najino ljubezen se zdi, da bo premagala zob časa, da bo zdržala dlje, kot bi strast in poželenje kadarkoli lahko.

Ampak to le zato, ker sva oba to izbrala, se za to odločila!

Pred kratkim sem naletela na govor s konference TED (TED Talks), kjer je ženska rešila vprašalnik z moškim, kar ju je pripeljalo do tega, da sta se zaljubila. Ta ženska, Mandy Len Catron, je tista, ki je napisala izvorni članek s 36 vprašanji, ki sva jih pred leti zastavila drug drugemu Brad in jaz.

Bralci so želeli razumeti čarobnost razmerja Catronove, vsi so želeli vedeti, ali sta še vedno skupaj. Toda Catronova je bila pri odgovorih zelo previdna, saj uspeh njunega razmerja ni temeljil na 36 vprašanjih, ustvarjenih z namenom, da se zaljubimo. Uspeh njunega odnosa je temeljil na eni ključni zadevi: izbiri! Oba sta se ODLOČILA, da se bosta ljubila.

Tako, kot sva se z Bradom odločila, da se ne bova. In tako, kot sva se s trenutnim partnerjem odločila, da se bova.

Nikoli ne bomo našli popolne osebe, ki nas ne bo razočarala. Vsako razmerje ima svoje padce. In ko pride do teh padcev, se bomo morali odločiti. In na koncu dneva je to skrivnost trajne ljubezni!

shutterstock_206587726 Moški, ne počnite TEGA: to so situacije, v katerih se ženskam dvigne vsak las na glavi! kristina-bratko-8gx77jAoXU8-unsplash (1) Čustveno močna ženska bo čas raje preživela sama kot pa v družbi nezrelih ljudi! 90966478_255736025459003_5098047533093546227_n Ljubezen v času koronavirusa: je to najbolj romantičen par na svetu? shutterstock_552015964 Ti stavki, ki jih izrečeš v postelji, te lahko spremenijo v najbolj poželjivo žensko na svetu! · ·